Κατηγορίες
Υπηρεσίες Οικία

Απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα παράσιτα με αυτές τις υπέροχες συμβουλές!

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ενοχλητικά από το να διαπιστώσετε ότι το σπίτι σας είναι μολυσμένο με παράσιτα. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται σαν να μην υπάρχει τρόπος να απαλλάξετε την ιδιοκτησία σας από αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές ελέγχου παρασίτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξαλείψετε τα παράσιτα από την ιδιοκτησία σας.

Διατηρήστε το σπίτι σας όσο πιο καθαρό γίνεται. Παρόλο που αυτό δεν θα κρατήσει μακριά τα παράσιτα, τουλάχιστον δεν θα τους δώσετε κίνητρο να παραμείνουν. Πολλά παράσιτα μπορούν να μυρίσουν τα τρόφιμα από μεγάλη απόσταση. Εάν θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε το πρόβλημα των παρασίτων σας, θα πρέπει να είστε επιμελείς στο να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο.

Απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα παράσιτα με αυτές τις υπέροχες συμβουλές!

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε τα κουνούπια να έρθουν στο σπίτι σας είναι να εξαλείψετε το λιμνάζον νερό που έχετε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια λακκούβα μέχρι μια παιδική πισίνα, καθώς θα θέλετε να στραγγίσετε όλο το νερό σε αυτές, ειδικά το καλοκαίρι.

Προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα των ζεστών περιβαλλόντων που έχετε στο σπίτι σας. Πηγαίνετε σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι σας και προσπαθήστε να μετρήσετε τη θερμοκρασία όπου τα παράσιτα θα ήθελαν περισσότερο να ζήσουν. Εάν βρείτε ένα δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό, προσπαθήστε να μειώσετε τη συνολική θερμοκρασία εκεί.

Φροντίστε να κλείσετε τυχόν ανοίγματα από τα οποία θα μπορούσαν να εισέλθουν τρωκτικά στο σπίτι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό πριν από το χειμώνα, όταν τα τρωκτικά θα αναζητούν ένα ζεστό μέρος για να βρουν καταφύγιο. Αναζητήστε ρωγμές και τρύπες όλων των μεγεθών γύρω από τα παράθυρα, τους αεραγωγούς και τα θεμέλια του σπιτιού σας. Μερικά μικρά τρωκτικά χρειάζονται λιγότερο από ένα τέταρτο της ίντσας για να στριμωχτούν στο σπίτι σας.

Εάν έχετε σωλήνες που έχουν διαρροή ή κάτι που στάζει νερό, φροντίστε να τους επισκευάσετε. Το να αφήνετε νερό είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τα παράσιτα στο σπίτι σας. Δεν θα θέλουν να φύγουν γιατί τους δίνετε έναν τρόπο να πάρουν το νερό που χρειάζονται.

Αν δείτε ότι υπάρχει ξαφνική προσβολή ζωύφιων μέσα και γύρω από το σπίτι σας, ψάξτε τριγύρω για σκουπίδια που μπορεί να έχουν μείνει έξω. Σφάλματα, έντομα και ζώα θα έρθουν σε αυτό, καθώς ο καθαρισμός αυτού του χάους μπορεί να απαλλαγεί αποτελεσματικά από το πρόβλημά σας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Όταν κάνετε εξωραϊσμό στο σπίτι σας, θέλετε να φυτέψετε θάμνους ή φυτά τουλάχιστον ένα πόδι μακριά από το σπίτι σας. Θα αντιμετωπίσετε λιγότερα προβλήματα με τις αράχνες και τα μυρμήγκια που μπαίνουν στο σπίτι σας με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα έλκονται από το σπίτι σας αν είναι πιο μακριά.

Ελέγξτε καλά όλες τις εξωτερικές σας πόρτες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένα φως της ημέρας δεν λάμπει στο κάτω μέρος όλων. Μερικές πόρτες που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή είναι η εξώπορτά σας και η εξωτερική γκαραζόπορτα σας. Εάν βλέπετε το φως της ημέρας, δοκιμάστε να προσαρμόσετε το ύψος των κατωφλίων τους και ενδεχομένως να προσθέσετε κάποια λωρίδα καιρού σε αυτά.

Αποφύγετε έπιπλα από άγνωστες πηγές. Τα έπιπλα, ειδικά τα επικαλυμμένα έπιπλα, μπορούν να φιλοξενήσουν παράσιτα. Για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας, αποφύγετε έπιπλα από καταστήματα μεταπώλησης, ιστότοπους συναλλαγών ή στην άκρη του δρόμου. Εάν φέρετε ένα μολυσμένο έπιπλο στο σπίτι σας, μπορεί να εξαπλωθεί και σε όλα τα δικά σας έπιπλα.

Φροντίστε το πρόβλημα αμέσως. Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι αν δείτε ένα παράσιτο, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα που δεν βλέπετε. Γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αμέσως, μόλις αντιληφθείτε ότι υπάρχει. Μην περιμένετε και ελπίζετε ότι το πρόβλημα θα εξαφανιστεί, γιατί είναι πιθανό να χειροτερέψει.

Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και οι σωλήνες στο σπίτι σας είναι σφραγισμένες εάν θέλετε να αποτρέψετε τους τερμίτες. Αυτή είναι μια ενέργεια που θα θελήσετε να κάνετε άμεσα καθώς οι τερμίτες μπορεί να διαταράξουν την υποδομή του σπιτιού σας και να σας κοστίσουν πολλά χρήματα. Επισκευάστε τις υδρορροές σας για να μειώσετε τις πιθανότητες προσβολής από τερμίτες.

Εάν πρόκειται να εξαφανίσετε το παράσιτο με ένα χημικό προϊόν, αφιερώστε χρόνο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας πρώτα. Φορέστε γάντια και βρείτε μερικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας. Τοποθετήστε ένα κασκόλ στη μύτη και το στόμα σας για να αποφύγετε την έκθεση στη χημική ουσία. Εάν κολλήσετε κάποιες χημικές ουσίες στο δέρμα σας, ξεπλύνετε αμέσως.

Εάν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα των αράχνων στο σπίτι σας, φροντίστε να καθαρίσετε την ακαταστασία γύρω από το σπίτι σας, όπως σωρούς από βιβλία ή εφημερίδες. Οι αράχνες έλκονται από αυτά τα πράγματα και μπορεί να κάνουν ιστούς γύρω τους, οπότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις εξαλείψετε εξαρχής.

Χρησιμοποιήστε φυστικοβούτυρο στην ποντικοπαγίδα σας. Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν την παλιά παράδοση της χρήσης ενός κομματιού τυριού, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο το φυστικοβούτυρο. Το τυρί είναι μπαγιάτικο και δεν έχει τόσο έντονη μυρωδιά. Χρησιμοποιήστε φυστικοβούτυρο και δείτε πόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγείτε από το τρωκτικό.

Τα τσιμπήματα της μέλισσας είναι επώδυνα και μπορεί να αποβούν ακόμη και θανατηφόρα για μερικούς ανθρώπους. Βεβαιωθείτε ότι οι μέλισσες δεν χτίζουν φωλιά πάνω ή κοντά στο σπίτι σας. Εάν παρατηρήσετε μέλισσες κοντά στο σπίτι σας, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν φτιάχνουν φωλιά. Το σπρέι σφήκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απόσταση για να σκοτώσει τις μέλισσες πριν αφαιρέσετε τη φωλιά.

Πάντα να διαβάζετε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος πριν το αγοράσετε ή το χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι όλα τα φυτοφάρμακα κατάλληλα για εσάς. Ορισμένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Επιπλέον, διαφορετικά φυτοφάρμακα αντιμετωπίζουν διαφορετικά παράσιτα. Επομένως, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το φυτοφάρμακό σας είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του προϊόντος εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Εάν υποφέρετε από προσβολή παρασίτων, δεν χρειάζεται απλώς να προσπαθήσετε να ζήσετε με αυτό. Χρησιμοποιώντας τις εύκολες τεχνικές ελέγχου παρασίτων που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράσιτα που εισβάλλουν στο σπίτι σας. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές αμέσως για αποτελεσματικό έλεγχο των παρασίτων.

Απαλλαγείτε από αυτά τα ερεθιστικά μυρμήγκια μια για πάντα

Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θα συναντήσει κάποιο πρόβλημα με παράσιτα στο σπίτι κάποια στιγμή. Το να γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από ένα συγκεκριμένο παράσιτο στο σπίτι σας είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να αποκτήσετε τον έλεγχο της προσβολής πριν βγει εκτός ελέγχου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τα παράσιτα που έχουν εισβάλει.

Εάν ανησυχείτε ότι έχετε κοριούς, μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το στρώμα σας από το σπίτι σας. Το να το σύρετε μέσα από το σπίτι είναι πιθανό να μεταδώσει την προσβολή. Αντίθετα, κρατήστε τα πάντα αποθηκευμένα σε αυτήν τη θέση. Μπορείτε να προσθέσετε ένα «κάλυμμα για κοριούς» στο στρώμα για να προσπαθήσετε να περιορίσετε το πρόβλημα, αν και θα χρειαστεί να σας δει ένας ειδικός ελέγχου παρασίτων.

Απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα παράσιτα με αυτές τις υπέροχες συμβουλές!

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με έντομα, φροντίστε να καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα χαλιά και τα χαλιά σε όλο το σπίτι σας. Είναι σίγουρο ότι θα αρπάξετε ζωύφια και μυρμήγκια σε όλο το σπίτι. Θα πρέπει να πετάξετε την τσάντα μετά.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καθόλου γλυκά γύρω από την περιοχή του σπιτιού σας. Η καραμέλα είναι φτιαγμένη από ζάχαρη, η οποία μπορεί να προσελκύσει μια μεγάλη ποικιλία από ζωύφια. Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε στην κουζίνα και να βεβαιωθείτε ότι η καραμέλα δεν μπαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Εάν βλέπετε μεγάλο αριθμό ζωυφίων σε εσωτερικούς χώρους, κυκλώστε αργά την περίμετρο του σπιτιού σας. Προσπαθήστε να βρείτε μικρά ανοίγματα όπου θα μπορούσαν να εισέλθουν σφάλματα. Κοιτάξτε προσεκτικά κοντά στην καμινάδα σας και στην παρακαμπτήριο. Εάν εντοπίσετε μια τρύπα, αγοράστε καλαφάτισμα σιλικόνης και διορθώστε την περιοχή στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα των ζεστών περιβαλλόντων που έχετε στο σπίτι σας. Πηγαίνετε σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι σας και προσπαθήστε να μετρήσετε τη θερμοκρασία όπου τα παράσιτα θα ήθελαν περισσότερο να ζήσουν. Εάν βρείτε ένα δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό, προσπαθήστε να μειώσετε τη συνολική θερμοκρασία εκεί.

Το σκούπισμα του σπιτιού σας σε εβδομαδιαία βάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα και στο στρώμα σας εάν έχετε κοριούς. Αντικαθιστάτε τακτικά τη σακούλα αναρρόφησης και επενδύστε σε ένα ποιοτικό μους καθαρισμού χαλιών εάν θέλετε να απολυμάνετε αποτελεσματικά ολόκληρο το σπίτι σας.

Ενώ οι σκίουροι είναι χαριτωμένοι, μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά αν μπουν στη σοφίτα ενός σπιτιού. Πολλές φορές μασούν μέσα από ηλεκτρικά καλώδια, δημιουργώντας κίνδυνο πυρκαγιάς. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν περιοχές όπου εισέρχονται καλώδια ή ηλεκτρικά καλώδια στο σπίτι είναι προστατευμένες, ώστε να μην μπορούν να μασήσουν μια μεγαλύτερη τρύπα και να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό.

Θα πρέπει να έχετε ένα εβδομαδιαίο ή δύο φορές την εβδομάδα πρόγραμμα καθαρισμού του ντουλαπιού. Αυτοί οι σκοτεινοί χώροι, γεμάτοι κρυψώνες, είναι ένα εξαιρετικό σπίτι για παράσιτα. Χρησιμοποιήστε ένα περιβαλλοντικό, μη τοξικό φυτοφάρμακο στις γωνίες και τις ενώσεις του ξύλου κάθε εποχή. Να είστε πάντα προσεκτικοί για σημάδια πιθανής μόλυνσης που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μια ποικιλία από παράσιτα του κήπου, όπως σαλιγκάρια, σκουλήκια και γυμνοσάλιαγκες, μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά με υλικά από την κουζίνα σας. Απλώστε θρυμματισμένα κελύφη ξηρών καρπών ή τσόφλια αυγών στον κήπο σας για να τα κρατήσετε μακριά. Ως πρόσθετο όφελος, η προσθήκη αυτών των συστατικών στον κήπο σας θα βοηθήσει στην αύξηση των θρεπτικών συστατικών στον κήπο σας.

Οι αράχνες εμφανίστηκαν επειδή υπάρχουν άλλα ζωύφια για φαγητό. Ξεσκονίστε και σκουπίστε συχνά με ηλεκτρική σκούπα για να περιορίσετε αυτά τα προβλήματα στο ελάχιστο. Θα πρέπει να δείτε μια μείωση στον αριθμό των σφαλμάτων, κάτι που πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα και λιγότερες αράχνες.

Εάν τα τριαντάφυλλά σας δεν ανθίζουν λόγω προσβολής από αφίδες, πάρτε μια μπανάνα. Απλώς κόψτε τις μπανανόφλουδες σας και τοποθετήστε τις γύρω από τις τριανταφυλλιές σας. Οι μπανανόφλουδες όχι μόνο θα κρατήσουν τις αφίδες μακριά, αλλά θα προσθέσουν επίσης πολύτιμο κάλιο στο χώμα σας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα όμορφες ανθοφορίες.

Για να μειώσετε την προσβολή από κουνούπια, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε στάσιμο νερό στον κήπο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κουνούπια γεννούν αυγά στο νερό. ως εκ τούτου, οι προνύμφες αναπτύσσονται στο νερό. Αναζητήστε στοιχεία για στάσιμο νερό και εξαλείψτε το.

Δεν χρειάζεστε φανταχτερά σφραγιστικά για να κρατήσετε τα ποντίκια έξω από το σπίτι σας. Γεμίστε οποιαδήποτε τρύπα ή ρωγμή που είναι 0,25″ ή μεγαλύτερη με δηλητήριο και, στη συνέχεια, γεμίστε το χώρο με ατσάλινο μαλλί για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν θα επιστρέψει μέσα. Χρησιμοποιήστε ένα μακρύ κατσαβίδι για να γεμίσετε την τρύπα καλά και γεμάτη.

Οι αφίδες μπορούν να εξαλειφθούν εάν γεμίσετε τον κήπο σας με πασχαλίτσες. Αυτό το παράσιτο του κήπου μπορεί να βλάψει τα λουλούδια και τα λαχανικά σας εάν εμποτιστούν. Οι πασχαλίτσες είναι φυσικοί θηρευτές των αφίδων και μπορούν να κρατήσουν τον πληθυσμό υπό έλεγχο. Οι πασχαλίτσες μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κέντρο κήπου ή μέσω ιστοσελίδων προμήθειας κήπου.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα φυτοφάρμακο με χημική βάση, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στις ρωγμές και τις ρωγμές. Μην ψεκάζετε τα χημικά σε όλο το δωμάτιο. Αν και αυτό μπορεί να σκοτώσει τα περισσότερα από τα παράσιτα από τα οποία προσπαθείτε να απαλλαγείτε, δυσκολεύει επίσης τους ανθρώπους να αναπνεύσουν.

Η αρωματική σκόνη ρούχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε μια εισβολή μυρμηγκιών. Βάλτε ένα δοχείο κοντά στην είσοδο από την οποία έρχονται, ή όπου νομίζετε ότι μπορεί να είναι, και θα τους αρέσει το άρωμα τόσο πολύ που θα το μεταφέρουν πίσω στην αποικία, σκοτώνοντας τη βασίλισσα και τελειώνοντας τα προβλήματά σας.

Εάν έχετε παρατηρήσει αύξηση των παρασίτων στο σπίτι σας, ήρθε η ώρα να κάνετε έναν ενδελεχή καθαρισμό. Τα βρώμικα δάπεδα και οι βρώμικοι πάγκοι είναι γνωστό ότι προσελκύουν μια ποικιλία εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των κατσαρίδων και των μυρμηγκιών. Για να αποτρέψετε τα παράσιτα από το να μπουν στο σπίτι σας, καθαρίστε τους πάγκους και τα πατώματα σας με διάλυμα χλωρίνης και νερού.

Ένα σπουδαίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε συγκεκριμένες ώρες είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει στάσιμο νερό στο γκαζόν σας. Αφού ποτίσετε το τοπίο σας, αυτό είναι σημαντικό. Όταν βρέχει, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά παρά μόνο να προσπαθήσετε να διορθώσετε το τοπίο σας. Τι κρατάτε μακριά κάνοντας αυτό; Κουνούπια.

Θα πρέπει τώρα να έχετε μερικές καλές ιδέες για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα που μαστίζουν το σπίτι σας. Δώστε τους μια δοκιμή για να δείτε αν μπορείτε να πάρετε το σπίτι σας πίσω από αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα ή ζωύφια που έχουν μετακομίσει. Σύντομα, θα μπορείτε να ανοίξετε το ντουλάπι σας χωρίς να αναρωτιέστε τι υπάρχει εκεί μέσα.