Κατηγορίες
Οικία

Επιλεγμένες συμβουλές και κόλπα για έργα εσωτερικής διακόσμησης

Ψάχνετε να φωτίσετε ένα θαμπό δωμάτιο και ψάχνετε για συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης; Ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να δώσετε ζωή σε ένα δωμάτιο είναι να βάψετε και να του δώσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση. Το παρακάτω άρθρο θα δώσει μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε χρώμα μέσω της βαφής για να μετατρέψετε ένα θαμπό δωμάτιο σε ένα που σκάει.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα έπιπλα που τοποθετούνται σε ένα μικρό δωμάτιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οθωμανικό ως καρέκλα ή ένα αυτοσχέδιο τραπέζι. Ένα οθωμανικό που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσφέρει επιπλέον καθίσματα ή επιφάνεια τραπεζιού σε μια στενή περιοχή. Η χρήση αντικειμένων που μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από έναν σκοπούς μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε καλύτερα τους μικρούς χώρους.

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες όταν διακοσμείτε το σπίτι σας. Οι καθρέφτες μπορεί να είναι πολύ βολικοί, ειδικά αν ζείτε σε μικρό χώρο. Ένας καθρέφτης σε έναν ή δύο τοίχους δεν είναι μόνο βολικός για να φτιάχνετε τα μαλλιά σας εν κινήσει. Μπορούν επίσης να δώσουν την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου. Ένας στρατηγικά τοποθετημένος καθρέφτης μπορεί να κάνει θαύματα στο άνοιγμα ενός δωματίου.

Επιλεγμένες συμβουλές και κόλπα για έργα εσωτερικής διακόσμησης

Εάν έχετε ένα χτύπημα στην κουζίνα σας που πραγματικά μισείτε, σκεφτείτε να το βάψετε. Το βάψιμο ενός backsplash δεν είναι δύσκολο έργο και μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση της κουζίνας σας. Είναι επίσης μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή από την αφαίρεση και την αντικατάσταση του υπάρχοντος backsplash. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό ενέματος για να βάψετε νέες γραμμές ενέματος όταν τελειώσετε.

Μια εξαιρετική συμβουλή εσωτερικής διακόσμησης είναι να ξεκινήσετε από μικρά. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την εσωτερική διακόσμηση γιατί νιώθουν ότι πρέπει να το κάνουν όλα ταυτόχρονα. Μπορείτε πραγματικά να ξεκινήσετε πολύ μικρά, όπως να διαλέξετε ένα φωτιστικό ή ένα τραπεζάκι σαλονιού που σας αρέσει πολύ. Μπορείτε να δουλέψουν από εκεί.

Αντί να αντικαταστήσετε τα συρτάρια και τα ντουλάπια της κρεβατοκάμαρας και της κουζίνας, αποκτήστε νέα πόμολα και λαβές. Μια νότα από ασήμι σε μια λαβή ή ένα φωτεινό νέο πόμολο, μπορεί να επαναφέρει τα παλιά κομμάτια στη ζωή. Σκεφτείτε την ατμόσφαιρα που θέλετε και επιλέξτε μικρά κομμάτια ανάλογα. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα και θα δείτε ακόμα βελτίωση.

Μια εξαιρετική συμβουλή εσωτερικής διακόσμησης για άτομα με οικονομικές γνώσεις είναι να ανανεώσετε πλήρως τα δωμάτιά σας. Μετατρέψτε το γραφείο σας σε υπνοδωμάτιο και την κρεβατοκάμαρά σας σε νέο γραφείο! Με εντελώς διαφορετικές λειτουργίες, έπιπλα και διακοσμητικά, κάθε νέο δωμάτιο αποκτά μια εντελώς νέα εμφάνιση και προσωπικότητα. Είναι επίσης μια συνολική και ευχάριστη αλλαγή για εσάς, που δεν κοστίζει τίποτα.

Όταν έχετε ράφια βιβλίων στο δωμάτιό σας, δεν πρέπει να ανησυχείτε μήπως τα γεμίσετε εντελώς με βιβλία, εκμεταλλευτείτε τον χώρο στο ράφι των βιβλίων σας. Μπορείτε να βάλετε μερικά ωραία χαρίσματα ή αναμνηστικά στα ράφια για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο σημείο εστίασης που θα ενδιαφέρει τους καλεσμένους σας και θα σας κάνει να απολαύσετε τον χώρο σας ακόμα περισσότερο.

Λένε ότι “λιγότερο είναι περισσότερο” δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση. Αντί να γεμίζετε το δωμάτιό σας με πολλά διαφορετικά κομμάτια, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε λιγότερα κομμάτια που συμπληρώνουν το ένα το άλλο όμορφα. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε να δώσετε στο δωμάτιό σας μια ακατάστατη εμφάνιση.

Αν θέλετε μια φρέσκια εμφάνιση στο σπίτι σας, μην νομίζετε ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία. Οι απλές αλλαγές στην κουρτίνα ή απλώς η αναδιάταξη των επίπλων μπορούν μερικές φορές να δώσουν τη νέα εμφάνιση που επιθυμείτε. Η αλλαγή φωτιστικών μπορεί να δώσει σε ένα δωμάτιο μια νέα εμφάνιση χωρίς να κοστίζει πάρα πολύ.

Επιλεγμένες συμβουλές και κόλπα για έργα εσωτερικής διακόσμησης

Εάν οι χώροι του καθιστικού και της τραπεζαρίας σας βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και θέλετε να επανασχεδιάσετε τον χώρο για να τους χωρίσετε, εξετάστε διαφορετικές επιλογές δαπέδων. Ένα χαλί σε ένα δωμάτιο και ξύλο σε ένα άλλο θα ξεχωρίσουν πραγματικά τα δύο δωμάτια με κομψότητα. Επίσης, μια ψηλή, ανεξάρτητη οθόνη μπορεί να κάνει ένα πολύ κομψό διαχωριστικό δωματίου σε αυτόν τον τομέα.

Ένα κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν διακοσμείτε ένα σπίτι που δεν είναι μεγάλο είναι να συμπεριλάβετε πολλούς καθρέφτες. Οι καθρέφτες κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι, κάτι που θα σας βοηθήσει να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται καλύτερο. Είναι σοφό να επενδύσετε σε έναν ωραίο καθρέφτη για να ξεκινήσετε το έργο εσωτερικής διακόσμησης.

Πολλοί σχεδιαστές δημιουργούν ενδιαφέρον για τα δωμάτια τοποθετώντας μια ιδιότροπη συλλογή από πράγματα που βοηθούν στη δημιουργία ενδιαφέροντος. Μια συλλογή σημαίνει απλώς ότι έχετε τουλάχιστον τρία από οποιοδήποτε αντικείμενο με το οποίο διακοσμείτε. Εάν έχετε τρία βάζα, αυτή είναι μια συλλογή. Τρεις εικόνες θα δώσουν μια πλήρη συλλογή. Ομαδοποιήστε όλη την τέχνη σας μαζί για να δημιουργήσετε μια μοναδική εμφάνιση που θα είναι ένα κομμάτι συζήτησης.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα της χρονιάς 2012 στα δωμάτιά σας. Φέτος, το χρώμα που επιλέχθηκε είναι το “Tangerine Tango”. Αυτό το ζεστό πορτοκάλι έχει πολύ βάθος και φαίνεται εκλεπτυσμένο. Συνδυάζει τη δύναμη του κόκκινου με τη φιλικότητα του κίτρινου. Μπορείτε εύκολα να το ενσωματώσετε στην τέχνη, τους τοίχους, το χαλί, τα έπιπλα και πολλά άλλα.

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο εσωτερικού σχεδιασμού στο σπίτι σας, υπολογίστε πόσο καιρό θα ζήσετε σε αυτό. Μην ξοδεύετε πολλά χρήματα για τις ενημερώσεις σας εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας σύντομα. Αυτό θα σας βοηθήσει να πουλήσετε το σπίτι σας και μπορείτε πάντα να το ξανακάνετε εάν αποφασίσετε να μείνετε.

Ενώ οι λαμπτήρες φθορισμού εξοικονομούν ενέργεια και διαρκούν περισσότερο από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, δεν είναι πάντα ιδανικοί για ορισμένους χώρους του σπιτιού. Εκπέμπουν ένα πιο τραχύ, πιο μπλε φως από τα πυρακτωμένα. Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι συχνά καλοί για κουζίνες και μπάνια. Για χώρους όπως το κρησφύγετο ή το σαλόνι, το πιο απαλό, πιο διακριτικό φως ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Για να δώσετε στον εσωτερικό σας σχεδιασμό τον καλύτερο δυνατό φωτισμό, σκεφτείτε να βάψετε τους τοίχους σας λευκούς. Τα πιο σκούρα χρώματα τείνουν να απορροφούν το όμορφο φως που έρχεται στο σπίτι σας. Οι λευκοί τοίχοι, από την άλλη πλευρά, θα σας βοηθήσουν να αντανακλούν αυτό το φυσικό φως σε όλο το σπίτι σας, δίνοντας σε ολόκληρο το εσωτερικό μια πραγματική αίσθηση δράματος.

Τώρα που διαβάζετε το άρθρο από πάνω, είναι πολύ απλό να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο δωμάτιο σε ένα δωμάτιο που θαμπώνει προσθέτοντας λίγο χρώμα μέσω της ζωγραφικής. Ακολουθήστε τις συμβουλές που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσουν να δώσουμε κάποιες λύσεις για να μετατρέψετε αυτό το βαρετό δωμάτιο σε ένα δωμάτιο τόσο ωραίο και χαλαρωτικό.

Νιώθεις βαρετός στο σπίτι σου; Δοκιμάστε μερικές αλλαγές στο εσωτερικό σχέδιο

Για μερικούς ανθρώπους, η εσωτερική διακόσμηση είναι κάτι που έρχεται πολύ φυσικά. Για άλλους, είναι κάτι που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αφεθεί για όσους είναι φυσικοί σε αυτό. Ο παρακάτω οδηγός θα βοηθήσει όσους έχουν δυσκολίες και θα δώσει έμπνευση σε όσους έχουν φυσικές δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα.

Μια βασική συμβουλή όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση είναι να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας έχει ένα σημείο εστίασης. Είτε πρόκειται για τζάκι, έπιπλο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε, είναι σημαντικό να έχετε ένα σημείο στο οποίο ολόκληρο το δωμάτιο να περιστρέφεται γύρω από αυτό, έτσι ώστε όποιο αντικείμενο και αν επιλέξετε να είναι το αποκορύφωμα του δωματίου.

Μην παραμελείτε το υπόγειό σας όταν σχεδιάζετε ένα έργο εσωτερικού σχεδιασμού. Εάν έχετε ένα υπόγειο που είναι ακόμη και μόνο ημιτελές, μπορεί να μετατραπεί σε έναν υπέροχο χώρο για διασκέδαση, παιχνίδι ή χαλάρωση. Εάν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να σχεδιάζετε το σπίτι σας και να έχετε ένα υπόγειο, θα πρέπει να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε ένα μέρος που μπορείτε να απολαύσετε.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αλλάξετε την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να εισάγετε μοτίβα. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα μοτίβα, γιατί πιστεύουν ότι τα μοτίβα είναι συντριπτικά. Η αλήθεια είναι ότι οι ρίγες, οι στροβιλισμοί και άλλα σχέδια μπορούν να προσθέσουν δραματικότητα στην εμφάνιση ενός δωματίου. Ξεκινήστε με μικρά κομμάτια και παρατηρήστε την άμεση διαφορά.

Γίνετε δημιουργικοί με τις φωτογραφίες σας σε κορνίζα. Το δωμάτιό σας μπορεί να φαίνεται καλοσχεδιασμένο όταν προσθέτετε φωτογραφίες με πλαίσιο στο σπίτι σας. Μην προσηλώνεστε μόνο σε ευθείες γραμμές. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σε γωνίες ή σε προσεγμένα σχέδια. Χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά εντυπωσιακά εφέ που αλλάζουν εντελώς τη διάθεση σε ένα δωμάτιο.

Αντί να αντικαταστήσετε τα συρτάρια και τα ντουλάπια της κρεβατοκάμαρας και της κουζίνας, αποκτήστε νέα πόμολα και λαβές. Μια νότα από ασήμι σε μια λαβή ή ένα φωτεινό νέο πόμολο, μπορεί να επαναφέρει τα παλιά κομμάτια στη ζωή. Σκεφτείτε την ατμόσφαιρα που θέλετε και επιλέξτε μικρά κομμάτια ανάλογα. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα και θα δείτε ακόμα βελτίωση.

Δοκιμάστε έναν τοίχο με έμφαση. Εάν οι λευκοί σας τοίχοι σας τρελαίνουν, αλλά σας κατακλύζουν οι χρωματικές επιλογές και φοβάστε ότι θα κάνετε λάθος, ένας τοίχος με έμφαση θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Βάφοντας μόνο έναν τοίχο, θα προσθέσετε ένα ποπ χρώμα στο χώρο σας χωρίς τον κίνδυνο να είναι υπερβολικός. Δοκιμάστε αυτό στον τοίχο πίσω από ένα κρεβάτι, κάτω από μια μπάρα πρωινού ή ακόμα και στην οροφή!

Να είστε ανοιχτοί σε επιλογές ζωγραφικής που δεν χρησιμοποιούν μόνο συμπαγή χρώματα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη στα οποία μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να σας μάθουν πώς να δημιουργείτε υπέροχα σχέδια στο σπίτι. Η δοκιμή νέων προσεγγίσεων με τη ζωγραφική μπορεί να οδηγήσει σε ένα βαρετό δωμάτιο ζωντανό σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Μια εξαιρετική συμβουλή εσωτερικής διακόσμησης για άτομα με οικονομικές γνώσεις είναι να ανανεώσετε πλήρως τα δωμάτιά σας. Μετατρέψτε το γραφείο σας σε υπνοδωμάτιο και την κρεβατοκάμαρά σας σε νέο γραφείο! Με εντελώς διαφορετικές λειτουργίες, έπιπλα και διακοσμητικά, κάθε νέο δωμάτιο αποκτά μια εντελώς νέα εμφάνιση και προσωπικότητα. Είναι επίσης μια συνολική και ευχάριστη αλλαγή για εσάς, που δεν κοστίζει τίποτα.

Λένε ότι “λιγότερο είναι περισσότερο” δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση. Αντί να γεμίζετε το δωμάτιό σας με πολλά διαφορετικά κομμάτια, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε λιγότερα κομμάτια που συμπληρώνουν το ένα το άλλο όμορφα. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε να δώσετε στο δωμάτιό σας μια ακατάστατη εμφάνιση.

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος αν επιλέξετε ανοιχτά χρώματα για να φωτίσετε ένα μικρό δωμάτιο. Το απαλό μπεζ μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και να τονίσει κάθε ανοιχτόχρωμο έπιπλο. Τα πιο σκούρα χρώματα θα κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα.

Όταν επιλέγετε χρώματα βαφής για το σπίτι σας, λάβετε υπόψη τη φυσική έκθεση στον ήλιο. Γνωρίζοντας πότε θα λάμπει ο ήλιος σε οποιοδήποτε δωμάτιο, θα διευκολύνει την επιλογή του σωστού χρώματος και θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φυσικό φως.

Όταν σχεδιάζετε το εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι όλα ταιριάζουν. Έχετε μπει ποτέ σε ένα δωμάτιο με καφέ έπιπλα, πράσινες κουρτίνες και μπλε χαλί; Είναι πολύ κολλώδες! Ταιριάξτε τα πάντα στο δωμάτιο όσο καλύτερα μπορείτε, από τα έπιπλα μέχρι το χρώμα του τοίχου μέχρι το χρώμα του χαλιού.

Κάθε φορά που επισκευάζετε τη διακόσμηση ενός δωματίου, αφιερώστε χρόνο για να αντικαταστήσετε τους συνηθισμένους διακόπτες φώτων on-off με διακόπτες dimmer. Αυτά σας δίνουν πολύ μεγαλύτερο έλεγχο του φωτισμού ενός δωματίου. Οι διακόπτες dimmer θα σας επιτρέψουν να δώσετε σε ένα δωμάτιο μια ποικιλία διαφορετικών όψεων χωρίς να αλλάξετε τίποτα σε αυτό. Κάνουν επίσης μια μικρή αλλά σίγουρα θετική διαφορά στην αξία μεταπώλησης του σπιτιού σας!

Εάν έχετε κολλήσει με ένα μικροσκοπικό μπάνιο, ένα καλό κόλπο εσωτερικής διακόσμησης είναι να τοποθετήσετε καθρέφτες! Τοποθετήστε ένα μεγάλο ακριβώς πάνω από το νεροχύτη και σκορπίστε μικρότερα, διακοσμητικά σε όλο το δωμάτιο. Θα προσφέρουν την εμφάνιση του μπάνιου πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και θα προσθέσουν επίσης μια πινελιά αριστοκρατίας.

Μια καλή συμβουλή εσωτερικού σχεδιασμού είναι να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι ένα πλαίσιο για έναν πίνακα ή ένα έργο τέχνης που θα θέλατε να κρεμάσετε. Ο μέσος άνθρωπος πιθανότατα θα πιάσει οποιοδήποτε παλιό πλαίσιο, αλλά υπάρχουν μερικά που είναι πιο κατάλληλα για καταστάσεις. Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με ένα χρυσό πλαίσιο.

Μια μέθοδος εξοικονόμησης κόστους για να προσθέσετε λίγο φυσικό φως στο σπίτι σας είναι να αντικαταστήσετε τις ξύλινες πόρτες σας με γυάλινες. Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από την εγκατάσταση ενός νέου παραθύρου ή την αντικατάσταση ενός τοίχου, και το φως που παρέχεται από μια γυάλινη πόρτα σας δίνει συχνά περισσότερο φως από οποιοδήποτε παράθυρο.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας όσον αφορά τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, θα πρέπει τώρα να έχετε μερικές υπέροχες ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Ξεκινήστε σήμερα να μετατρέπετε ένα θλιβερό σπίτι σε ένα σπίτι στο οποίο νιώθετε άνετα και για το οποίο νιώθετε περήφανοι. Θα χαρείτε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε τον οδηγό και μετά να τον χρησιμοποιήσετε!