Κατηγορίες
Ψυχαγωγία

Ένα σταθερό σχέδιο για την επιτυχία στο ψάρεμα

Η ελκυστικότητα του ψαρέματος είναι σχεδόν καθολική. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικοοικονομικές κατηγορίες, αντλούν μεγάλη απόλαυση από αυτό το χόμπι. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το ψάρεμα είναι να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα για το θέμα. Μελετώντας τις συμβουλές και τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να κατανοήσετε γιατί το ψάρεμα αγαπιέται τόσο πολύ σε όλο τον κόσμο.

Ένα σταθερό σχέδιο για την επιτυχία στο ψάρεμα

Η απόφαση να ψαρέψετε κάτω ή ανηφορικά εξαρτάται από τα ψάρια που αλιεύετε και τα μοτίβα μετανάστευσης. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, πρέπει να κάνετε ανηφόρα για να παραμείνετε μπροστά από τα ψάρια. Όταν τα ψάρια κολυμπούν κατάντη το φθινόπωρο, θα έριχνες το δέλεαρ σου «κατηφορικά».

Για να βελτιώσετε την επιτυχία σας ενώ ψαρεύετε, αποφύγετε τα “καυτά σημεία” ή τις πολυάσχολες τοποθεσίες ψαρέματος. Είναι πιο πιθανό να πιάσετε ψάρια σε νερά που δεν έχουν αναταραχθεί από άλλα σκάφη. Εάν πρέπει να ψαρέψετε κοντά σε άλλους, χρησιμοποιήστε διαφορετικό τύπο ή διαφορετικό χρώμα δολώματος για να κάνετε την προσφορά σας πιο ελκυστική.

Εάν ψαρεύετε σε ένα ποτάμι, πρέπει να καταλάβετε ότι θα υπάρξει ένα ρεύμα που πρέπει να ακολουθήσετε. Τα ποτάμια χωρίζονται σε πολλές τσέπες ψαριών, όπου θα πρέπει να τοποθετήσετε τον εαυτό σας για να πιάσετε τον υψηλότερο όγκο. Η τοποθέτηση του σκάφους σας σε μια ήρεμη περιοχή θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να σβήσετε τους ήχους ενός μικρού μεταλλικού σκάφους καθώς προσπαθείτε να ψαρέψετε, να φάτε και να χαλαρώσετε. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τον θόρυβο είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό, φτηνό χαλί ή μοκέτα στο πάτωμα του σκάφους σας. Κάνοντας αυτό ελαχιστοποιεί τους ήχους που κάνετε.

Για να πιάσετε μεγαλύτερα ψάρια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο δόλωμα. Παρόλο που ένα μεγάλο δόλωμα κοστίζει περισσότερο στο κατάστημα, μπορεί να σας προσελκύσει μεγαλύτερη αλιεία. Τα μεγαλύτερα ψάρια έλκονται φυσικά με δόλωμα μεγαλύτερου μεγέθους.

Μια εξαιρετική συμβουλή για όλους τους ψαράδες είναι να μείνετε σχετικά ήσυχοι όσο είστε στο νερό. Όλοι έχουν ακούσει ότι οι δυνατές φωνές μπορούν να τρομάξουν τα ψάρια, και ενώ αυτό είναι ελαφρώς υπερβολικό, ο πολύς θόρυβος στην επιφάνεια, ιδιαίτερα ενοχλώντας την επιφάνεια, μπορεί πράγματι να τρομάξει τα ψάρια.

Ένα σταθερό σχέδιο για την επιτυχία στο ψάρεμα

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε όταν ψαρεύετε, θυμηθείτε να σέβεστε τόσο το ψάρι όσο και την αγαπημένη σας τρύπα. Να θυμάστε ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε καλά στο περιβάλλον αφού εδώ ζουν και ψάρια, ζώα και άλλοι άνθρωποι. Διατηρήστε τη φύση προστατευμένη για τις επόμενες γενιές.

Φροντίστε να προστατεύετε τα χέρια σας, αν θέλετε να κάνετε ψάρεμα με πετονιά. Ένα ζευγάρι μαλακά δερμάτινα γάντια μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε το κάψιμο της γραμμής. Η αποκοπή των δακτύλων γύρω από τη δεύτερη άρθρωση μπορεί να διασφαλίσει ότι μπορείτε να εκτελέσετε οποιεσδήποτε άλλες εργασίες χωρίς να χρειάζεται να τις αφαιρέσετε.

Τα ψάρια θα είναι πάντα γύρω, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, αλλά υπάρχουν μερικές φορές της ημέρας που είναι πιο δραστήρια. Νωρίς το πρωί και τα μεσάνυχτα είναι οι καλύτερες ώρες για να πιάσουν ψάρια γιατί αυτές είναι οι καλύτερες ώρες ταΐσματος.

Δεν θέλετε το ταξίδι σας για ψάρεμα να είναι αξέχαστο, επειδή περάσατε την ημέρα παγώνοντας στην καταρρακτώδη βροχή. Μάθετε τι σας ενδιαφέρει ελέγχοντας τον καιρό πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι. Είναι καλό να ελέγχετε μια μέρα νωρίτερα για να είστε σίγουροι. Μην φοβάστε να προγραμματίσετε ξανά το ταξίδι σας εάν ο καιρός είναι κακός.

Για να δοκιμάσετε την ευκρίνεια των γάντζων σας, χρησιμοποιήστε τα νύχια σας! Απλώς σύρετε ελαφρά το γάντζο στα νύχια σας και δείτε αν κάνει μια γρατσουνιά. Εάν το κάνει, το άγκιστρο σας είναι αρκετά αιχμηρό για να κάνει τη δουλειά του, αλλά αν δεν το κάνει, θα χρειαστεί είτε να αντικαταστήσετε το άγκιστρο είτε να το ακονίσετε ξανά.

Αν θα ψαρεύετε από βάρκα, χρησιμοποιήστε την υπηρεσία ενός ανιχνευτή ψαριών για να βρείτε μια ιδανική τοποθεσία ψαρέματος. Ένας ανιχνευτής ψαριών θα βρει κοπάδια μικρών ψαριών χρησιμοποιώντας σόναρ. Μερικοί ψαράδες μπορεί να προτιμούν να μην χρησιμοποιούν συσκευές ανίχνευσης ψαριών. Αυτοί οι ψαράδες πιστεύουν ότι το ψάρεμα είναι ένα πραγματικό άθλημα όπου δεν πρέπει να υπάρχουν αθέμιτα πλεονεκτήματα.

Να ελέγχετε πάντα την πρόγνωση του καιρού πριν βγείτε για ψάρεμα. Εάν ο καιρός είναι κακός, το ταξίδι θα πρέπει να αναβληθεί. Η ιδανική στιγμή για ψάρεμα είναι να πάτε όταν έχει συννεφιασμένο ουρανό. Ενώ μια ηλιόλουστη μέρα θα είναι ευχάριστη για εσάς, πιθανότατα δεν πρόκειται να πιάσετε τόσα πολλά ψάρια.

Πριν βγείτε στο ταξίδι σας, ένα πράγμα που πρέπει να επιβεβαιώσετε είναι ότι το τηλέφωνό σας είναι φορτισμένο σε πλήρη χωρητικότητα. Μερικές φορές, μπορεί να ξεμείνετε από βενζίνη ή να αντιμετωπίσετε δυσλειτουργία με το σκάφος σας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε για βοήθεια.

Να βεβαιώνεστε πάντα ότι όλα τα αγκίστρια ψαρέματος είναι αιχμηρά. Ακόμα κι αν κάνετε όλα τα άλλα σωστά, ένα θαμπό αγκίστρι θα κάνει την αλίευση ψαριών εξαιρετικά δύσκολη. Μπορείτε είτε να ακονίσετε μόνοι σας τα άγκιστρα είτε να έχετε διαθέσιμα ανταλλακτικά. Ο φίλος του ψαρά ενώ ψαρεύει θα είναι ένα κοφτερό αγκίστρι.

Όταν ψαρεύετε μεγάλο λαβράκι, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε δολώματα ψαρέματος για να προσελκύσετε τα περισσότερα ψάρια. Τα δολώματα ψαρέματος με κλωστή περιστρέφονται καθώς ταξιδεύουν μέσα στο νερό μιμούμενοι μικρά κοπάδια μιννοκοπελιών. Αυτή η δράση προσελκύει μεγάλα μπάσα. Τα μεγάλα λαβράκια αναζητούν ανυπόμονα τα minnow για την τροφή τους.

Εάν φυσάει πολύ ενώ ρίχνετε το καλάμι σας, τεντώστε λίγο το πετονιά ακριβώς πριν το δέλεαρ σας χτυπήσει στο νερό και αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την πετονιά σας ευθεία και να την αποτρέψετε από το να πιαστεί σε τυχόν εμπόδια καθώς φυσάει . Μπορεί επίσης να χρειαστεί να συνεχίσετε να ασκείτε λίγη ένταση στην πετονιά καθώς ψαρεύετε για να αποφύγετε τον άνεμο να προκαλέσει υπερβολική χαλάρωση στη πετονιά σας.

Το ψάρεμα είναι ένα χόμπι που έχει τεράστια, ευρεία δημοτικότητα. Ο συνδυασμός της φύσης, της χαλάρωσης και της δυνατότητας μιας απτής ανταμοιβής, είναι πραγματικά ασυναγώνιστος. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιαδήποτε εμπειρία ψαρέματος, η γνώση είναι το κλειδί. Φροντίστε να εφαρμόσετε τις ιδέες και τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο και θα είστε καθ’ οδόν για να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ψαρέματος.

Πιάστε μεγαλύτερα ψάρια με αυτές τις συμβουλές ψαρέματος!

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που είναι και χαλαρωτικό ταυτόχρονα είναι το ψάρεμα. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την επιθυμία να βγουν μόνοι τους έξω για να μάθουν πώς να ψαρεύουν, ωστόσο το ψάρεμα είναι κάτι που μπορεί να ανταμείβει τόσο την κοιλιά σας όσο και τον ενθουσιασμό σας.

Όταν ψαρεύετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ζωντανό δόλωμα ψαρέματος αντί για τεχνητό. Αυτό θα σας δώσει την καλύτερη ευκαιρία να πιάσετε τη μεγαλύτερη ποσότητα ψαριού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Το ζωντανό δόλωμα όχι μόνο θα μοιάζει με το αληθινό, αλλά θα μυρίζει αληθινό στα ψάρια στο νερό.

Τα περισσότερα ψάρια ανταποκρίνονται καλά στο ζωντανό δόλωμα. Τα ψάρια τρώνε όποια έντομα ζουν κοντά τους. Εάν το έντομο είναι κάτι που μπορείτε να αποκτήσετε κοντά στο νερό, τα ψάρια μπορεί να το δαγκώσουν περισσότερο. Τα ακριβά θέλγητρα τείνουν να είναι περισσότερο flash παρά λειτουργικά.

Σκεφτείτε να κατευθυνθείτε για ψάρεμα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Η πανσέληνος έχει αντίκτυπο στο νερό και μπορεί να κάνει τα ψάρια πιο δραστήρια. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι στο νερό το βράδυ, που σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε αυτό το μεγάλο ψάρεμα.

Το Smallmouth bass και walleye μπορεί να είναι πιο επίμονα σχετικά με τον τύπο του ζωντανού δολώματος που μπορείτε να επιλέξετε. Δεν βλάπτει ποτέ να πακετάρεις καμιά δεκαριά βδέλλες για να ταρακουνήσεις τα πράγματα. Προσθέστε περίπου μια ίντσα νερό στο κάτω μέρος ενός αεριζόμενου δοχείου. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι βδέλλες θα διατηρηθούν ζωντανές όλη τη νύχτα.

Εάν πηγαίνετε μόνοι σας για ψάρεμα, ενημερώστε πάντα κάποιον που ακριβώς σκοπεύετε να ψαρέψετε και τι ώρα σκοπεύετε να επιστρέψετε από το ταξίδι σας. Ακολουθήστε το πρόγραμμα και επιστρέψτε εγκαίρως ή κάντε check in τηλεφωνικά εάν σκοπεύετε να μείνετε αργότερα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την περιττή ανησυχία για λογαριασμό των αγαπημένων σας.

Εάν δεν είστε ειδικευμένοι στο fly fishing, μπορεί να θέλετε να πάτε σε μια σχολή fly fishing πριν το δοκιμάσετε. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που πρέπει να γνωρίζετε πριν από το fly fishing, ώστε να μην χάνετε τον χρόνο σας προσπαθώντας να το καταλάβετε μόνοι σας.

Αγοράστε ένα καλό κουτί για να το χρησιμοποιήσετε στα ψαρέματά σας. Πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό για να χειρίζεται τη φθορά. Τα πλαστικά κουτιά τείνουν να είναι παχιά και διαθέτουν ισχυρές λαβές που διευκολύνουν τη μεταφορά. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το μάνδαλο. Χρειάζεστε ένα γερό μάνδαλο για να μην χυθεί το περιεχόμενό σας στο νερό. Δοκιμάστε να δοκιμάσετε το μάνταλο πριν αγοράσετε ένα κουτί.

Μην αγοράζετε ακριβό εξοπλισμό όταν μαθαίνετε να ψαρεύετε. Οι αρχάριοι δεν θα έχουν μεγάλη αξία από πιο προηγμένο εξοπλισμό. Ξεκινήστε με ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό, αλλά αξιοπρεπούς ποιότητας καλάμι και καρούλι και επενδύστε περισσότερα χρήματα αργότερα, εάν ασχοληθείτε σοβαρά με το άθλημα.

Αν και το ψάρεμα είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να ξεφύγετε από όλα, ποτέ μην ψαρεύετε μόνοι σας. Εάν είστε έξω στην έρημο, τότε θα πρέπει να έχετε πάντα κάποιον μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Φροντίστε να φοράτε χαλαρά, άνετα ρούχα που είναι κατάλληλα για τον καιρό και την τοποθεσία στην οποία θα ψαρεύετε. Εάν δεν είστε άνετοι από τις πιθανότητες, δεν θα παραμείνετε χαλαροί και θα απολαύσετε το ταξίδι σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ψαρεύετε λιγότερο χρόνο και να φέρνετε λιγότερα ψάρια στο σπίτι.

Πάρτε μαζί σας ένα σετ κουπιών στο ψάρεμα σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ένα παλιό σκάφος. Μερικές φορές, το σκάφος σας μπορεί να χαλάσει, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε χειροκίνητα κουπί πίσω στη στεριά. Τα κουπιά μπορούν να σας σώσουν από μια καταστροφή σε περίπτωση ατυχήματος.

Πριν φύγετε για ψάρεμα, αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι για την ημέρα. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να συνειδητοποιήσεις ότι ξέχασες κάτι και πρέπει να γυρίσεις για να γυρίσεις σπίτι και να το πάρεις. Προφανώς, εκτός από τα είδη ψαρέματος και το δόλωμα σας, θα χρειαστείτε κατάλληλα ρούχα και μερικά φαγητά και ποτά για την ημέρα.

Κανένα δόλωμα δεν λειτουργεί με όλα τα ψάρια όλη την ώρα. Για να πιάσετε τα ψάρια που θέλετε, θα πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε διαφορετικά δόλωμα, όπως σκουλήκια, τζίντζες ή γρίλιες. Σε θολό νερό, οι σέικες γενικά τα πηγαίνουν καλύτερα λόγω της κίνησης που παράγουν. Αυτή η κίνηση βοηθά να τραβήξει το μάτι του ψαριού. Τα πολύχρωμα πλαστικά σκουλήκια δολώματος είναι τα καλύτερα για καθαρό νερό όπου είναι ορατά.

Το καλάμι σας είναι η πιο επιτακτική συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκεστε στο νερό. Εάν έχετε ένα πολύ παλιό καλάμι, επενδύστε σε ένα νέο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας. Τα νέα καλάμια ψαρέματος έχουν υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας, χυτεύονται περαιτέρω και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους δολωμάτων, εάν ψαρεύετε κοντά σε αρκετά άλλα άτομα. Εάν όλοι χρησιμοποιούν ένα πράσινο δέλεαρ, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κόκκινο για να τραβήξετε έναν διαφορετικό τύπο ψαριού. Αυτό βοηθά επίσης στο δέλεαρ σας να ξεχωρίζετε περισσότερο από τους φίλους ή τους αντιπάλους σας που ψαρεύουν!

Χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό είδος γάντζου για το δόλωμα που χρησιμοποιείτε και βεβαιωθείτε ότι τα αγκίστρια σας είναι αιχμηρά. Αυτοί είναι οι δύο μεγαλύτεροι λόγοι για τους οποίους οι ψαράδες χάνουν την ευκαιρία να πιάσουν καλά. Εάν το αγκίστρι σας είναι θαμπό, δεν θα κολλήσει σωστά στο ψάρι. Αν έχετε λάθος αγκίστρι, το δόλωμα σας θα κλέβεται από τα ψάρια, τις περισσότερες φορές.

Εάν πρόκειται να φάτε το ψάρι που πιάνετε, είναι σημαντικό να το καθαρίζετε σωστά πριν το φάτε. Θα χρειαστείτε ειδικά μαχαίρια και άλλα εργαλεία. Όχι μόνο αυτό είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλείας, αλλά το να μην καθαρίσετε σωστά το ψάρι σας θα μπορούσε να επηρεάσει τη γεύση του.

Θα αρχίσετε λοιπόν να πιάνετε τεράστιες πέστροφες για να προσφέρετε σε εσάς και σε όλη την οικογένειά σας ένα υπέροχο μεγάλο γεύμα; Λοιπόν, αυτό είναι δυνατό τώρα που διαβάσατε το άρθρο. Το μέλλον είναι στα χέρια σας τώρα, ανάλογα με το πόσο σπουδαίοι γίνετε στο ψάρεμα, μπορείτε ενδεχομένως να αρχίσετε να πιάνετε μερικά ογκώδη ψάρια!