Κατηγορίες
Διατροφή

Γρήγορο μαγείρεμα με στυλ: χρήσιμες συμβουλές

Τη χαρά της μαγειρικής βιώνουν πολλοί άνθρωποι. Είτε σας αρέσει να φτιάχνετε απλά σνακ που γαργαλάνε τις γευστικές σας προτιμήσεις είτε πολλά γεύματα και επιδόρπια που συναγωνίζονται ακόμη και τις καλύτερες γιορτές των ευχαριστιών, δεν μπορείτε παρά να εκτιμήσετε την τέχνη της μαγειρικής. Οι συμβουλές σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος μάγειρας.

Γρήγορο μαγείρεμα με στυλ: χρήσιμες συμβουλές

Εάν έχετε ξεχάσει να μουλιάζετε τα φασόλια σας όλη τη νύχτα, μουλιάστε τα γρήγορα. Απλώς βάζετε τα φασόλια σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Αφήστε το να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου δύο ώρες. Αυτή η μέθοδος είναι εξίσου αποτελεσματική με ένα νυχτερινό μούσκεμα και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο.

Αν βράζετε ζυμαρικά, φροντίστε να μην βάλετε πολλά στην κατσαρόλα. Αυτό δεν θα μαγειρέψει το φαγητό σας μέχρι το τέλος και θα έχει πολύ ωμό και πηχτό άρωμα. Προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα των ζυμαρικών που βάζετε στην κατσαρόλα για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση και την ποιότητα.

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια μοναδική πινελιά στο δείπνο σας, χρησιμοποιήστε φρούτα ως συνοδευτικό. Τα φρούτα θα σας βοηθήσουν να ξεπλύνετε τα χοντρά κομμάτια κρέατος που μόλις φάγατε και θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας μετά την κατανάλωση πολλών θερμίδων. Προσθέστε πορτοκάλια, αχλάδια και μήλα στο δείπνο σας για να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία σας.

Η μαγειρεμένη γαλοπούλα παγώνει όμορφα, όπως και η γέμιση. Όταν φτιάχνετε ένα μεγάλο γιορτινό γεύμα, φροντίστε να φτιάξετε άφθονο, ώστε όχι μόνο να έχετε αρκετά για σάντουιτς γαλοπούλας, αλλά να απολαύσετε ένα άλλο δείπνο με γαλοπούλα σε έναν ή δύο μήνες, χωρίς όλη τη δουλειά. Χρησιμοποιήστε ένα εφεδρικό ταψί 9″ X 13″ που στρώνετε και χωρίζετε με αλουμινόχαρτο σε δύο ή τρία διαμερίσματα. Κόψτε λίγη γαλοπούλα για ένα διαμέρισμα, προσθέστε λίγη γέμιση σε ένα άλλο και αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τον πουρέ που έχει περισσέψει στο τρίτο διαμέρισμα. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ό,τι επιθυμούμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και παγώνουμε. Όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε ξανά τη γαλοπούλα ή ίσως όταν το πιέσετε για χρόνο και δεν έχετε ιδέες για δείπνο, βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη και το βάζετε στο φούρνο στους 350 βαθμούς. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από την κορυφή του τηγανιού μετά από 45 λεπτά,ψήνουμε ακάλυπτα για άλλα 15 με 20 λεπτά και απολαμβάνουμε!

Είναι δυνατόν να μαγειρέψετε υγιεινά χωρίς να εγκαταλείψετε όλα τα πλούσια, κρεμώδη ντρέσινγκ που μπορούν να συμβάλουν τόσο πολύ στη γεύση. Μια μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ελληνικού τύπου ως υποκατάστατο της μαγιονέζας. Η μισή από τη μαγιονέζα που απαιτείται στη συνταγή πρέπει να αντικατασταθεί με το γιαούρτι. Αυτό θα δώσει την ίδια υπέροχη γεύση ενώ θα μειώσει τις ανθυγιεινές επιπτώσεις του μαγιονέζας.

Γρήγορο μαγείρεμα με στυλ: χρήσιμες συμβουλές

Κάποιος μπορεί να αποχυμώνει φρούτα και λαχανικά εάν θέλει να είναι ύπουλος όταν προσθέτει θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα των παιδιών του. Ο χυμός μπορεί να περιχυθεί με άλλους χυμούς ή να προστεθεί σε σούπες. Κάποιος θα μπορούσε επίσης να μετατρέψει τον χυμό σε σπιτικούς ποπ κύκλους στους οποίους θα είναι δύσκολο για τα παιδιά να αντισταθούν.

Ο ζωμός κότας πρέπει να χρησιμοποιείται όταν σοτάρετε τα λαχανικά σας. Ο ζωμός κοτόπουλου μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε παντοπωλείο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ώστε να μην τρώτε πολύ νάτριο. Το νάτριο μπορεί να σας κάνει να κατακρατήσετε νερό που δεν είναι καλό.

Όταν προσπαθείτε να μαγειρέψετε υγιεινά τρόφιμα, είναι σημαντικό να μειώσετε την ποσότητα των ελαίων και βουτύρου που χρησιμοποιείτε. Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι η χρήση αντικολλητικών σκευών ψησίματος ή ενός αντικολλητικού μαγειρικού σπρέι. Πολλά από τα σπρέι έχουν ελάχιστες έως καθόλου θερμίδες και κάνουν τα τρόφιμα υγιεινά και τον καθαρισμό παιχνιδάκι.

Όταν εργάζεστε με πουλερικά, χρησιμοποιήστε αυτή τη χρήσιμη συμβουλή για να αφήσετε τα πουλερικά σας να λάμπουν. Μουλιάστε τα πουλερικά σε διάλυμα άλμης που αποτελείται από αλάτι και νερό όλη τη νύχτα πριν μαγειρέψετε τα πουλερικά. Το μούσκεμα του πουλερικού σε άλμη θα βοηθήσει να ξεκλειδωθούν οι γεύσεις που είναι θαμμένες στο κρέας και να γίνει το πουλερικό ζουμερό και υγρό, δημιουργώντας ένα απίστευτο πιάτο πουλερικών.

Όταν μαγειρεύετε οποιοδήποτε επιδόρπιο που περιέχει φράουλες, προσθέστε μια μικρή ποσότητα παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι. Το ξύδι δίνει στο γλυκό μια γλυκιά γεύση και βοηθάει στην ενίσχυση της γεύσης της φράουλας. Αν το γλυκό είναι κάτι μεγαλύτερο, όπως κέικ φράουλας, προσθέστε λίγο περισσότερο ξύδι βαλσάμικο.

Αν σας περισσεύει κρασί σε ένα μπουκάλι από το δείπνο ή το ποτό με φίλους, μπορείτε να αδειάσετε το υπόλοιπο κρασί σε μια θήκη πάγου και να το βάλετε στην κατάψυξη. Όταν φτιάχνετε μια σάλτσα που έχει κρασί στη συνταγή, μπορείτε να ρίξετε μερικούς κύβους.

Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο αγοράζοντας βιβλία και ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για εξωτικά εισιτήρια από όλο τον κόσμο και ξεχάστε τις συνταγές που σερβίρει η οικογένειά σας εδώ και χρόνια. Συχνά οι πιο βασικές συνταγές είναι και οι πιο αγαπημένες. Φροντίστε να γράψετε αυτές τις συνταγές. Όσο απλά κι αν είναι, μπορεί να υπάρξει μια μέρα που κάποιο μέλος της οικογένειας τα θέλει.

Για να φτιάξετε τέλεια αυγά, βεβαιωθείτε ότι ο κρόκος είναι ομοιόμορφα κεντραρισμένος μέσα στο αυγό, περιστρέφοντας το αυγό σε μια επίπεδη επιφάνεια πριν το βράσετε. Τοποθετήστε ένα αυγό, κατά μήκος, στο πάνω μέρος του πάγκου της κουζίνας και περιστρέψτε το απαλά μερικές φορές. Η δράση περιστροφής βοηθά στο κέντρο του κρόκου μέσα στο κέλυφος. Αυτή η μέθοδος βοηθά στη δημιουργία τέλεια σχηματισμένων διαβολικών αυγών.

Όσον αφορά το μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις αλλεργικές ανησυχίες όλων εκείνων που θα φάνε το γεύμα σας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί οι επιπτώσεις της τροφικής αλλεργίας μπορεί να κυμαίνονται οπουδήποτε, από ήπια ενόχληση έως θάνατο – και τα δύο από τα οποία θέλετε να αποφύγετε με κάθε κόστος.

Εάν είστε νέος στη μαγειρική, να θυμάστε ότι υπάρχουν υπέροχα κιτ γευμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποφύγετε μια ατυχία γεύσης. Τα κιτ γευμάτων έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια πιο γρήγορη μέθοδο δημιουργίας ενός γεύματος, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όσοι χρειάζονται μια υπέροχη ιδέα για γεύμα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουν ένα νόστιμο γεύμα που είναι απολύτως στεγανό.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι βιώνουν τη χαρά της μαγειρικής. Από ανόητα απλά σνακ μέχρι φανταστικές γιορτές φαγητού, όλοι μπορούν να εκτιμήσουν τη μαγειρική. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές για το μαγείρεμα που βρίσκονται στο παραπάνω άρθρο, μπορείτε να αυξήσετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες και να φτιάξετε όσα νόστιμα και γευστικά πιάτα θέλετε.

Βοήθεια στην κουζίνα για να βελτιώσετε τη μαγειρική σας

Είτε είστε φοιτητής κολεγίου που μόλις ξεκινάτε τα δικά σας γαστρονομικά πειράματα είτε έμπειρος σεφ με πολλά δείπνα υπό τη ζώνη σας, υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε για τη μαγειρική. Περιηγηθείτε σε αυτές τις συμβουλές για εξαιρετικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα σας απόψε και συνηθίστε τα υπέροχα σπιτικά γεύματα.

Ενώ τα περισσότερα καρυκεύματα προστίθενται σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, υπάρχουν ορισμένα μπαχαρικά που θεωρούνται καλά μετά το μαγείρεμα. Αυτά τα μπαχαρικά είναι σκόνη σκόρδου, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αλάτι. Τοποθετήστε τα στο τραπέζι και αφήστε τους καλεσμένους σας να αποφασίσουν για την προσωπική τους προτίμηση για να προσθέσουν λίγη κλωτσιά στο πιάτο τους.

Για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του μαγειρέματος που κάνετε, φτιάχνετε πάντα το φαγητό σας σε μεγάλες ποσότητες και όταν τελειώσετε με το γεύμα, αποθηκεύστε τα κρέατα σε σακούλες κατάψυξης. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα γεύμα την επόμενη μέρα για την οικογένειά σας που είναι ακόμα φρέσκο ​​και έχει υπέροχη γεύση.

Όταν τηγανίζετε τα τρόφιμα, κρατάτε το φαγητό κάτω από το λάδι με τη λαβίδα για λίγα δευτερόλεπτα. Κρατώντας το φαγητό κάτω από το λάδι για περίπου πέντε δευτερόλεπτα θα δημιουργήσετε μια χρήσιμη σφράγιση γύρω από το φαγητό. Αυτή η σφράγιση θα λειτουργήσει για να μην κολλήσει στον πάτο του τηγανιού.

Εξοικονομήστε χρόνο μαγειρεύοντας μεγάλες ποσότητες και παγώνοντας τις επιπλέον. Όταν σχεδιάζετε ένα περίτεχνο ή χρονοβόρο γεύμα, ετοιμάστε επιπλέον μερίδες. Η παραγωγή περισσότερων δεν θα αυξήσει πολύ τον χρόνο μαγειρέματος και αυτά τα επιπλέον γεύματα μπορούν να καταψυχθούν, παρέχοντας μια γρήγορη και υγιεινή εναλλακτική λύση στο τυπικό κατεψυγμένο δείπνο τηλεόρασης.

Τα μπράουνι που φτιάχνονται για έκπτωση ψησίματος είναι πολύ πιο δελεαστικά όταν οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να δουν τι καλούδια περιέχουν. Για να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία, όταν το ταψί με τα μπράουνις έχει απομείνει περίπου οκτώ λεπτά από το χρόνο ψησίματος, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, καλύψτε το πάνω μέρος με μια στρώση μινιατούρες marshmallows και στη συνέχεια πασπαλίστε κομματάκια σοκολάτας, πατατάκια βουτύρου, ξηρούς καρπούς, κομμάτια καραμέλας και οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς σας αρέσει να προσθέτετε στα brownies σας πάνω από τα marshmallows. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για τα τελευταία λεπτά ψησίματος για να μαλακώσουν και να φρυγανιστούν τα marshmallows και να αφήσετε χρόνο να λιώσουν τα πατατάκια. Όταν βγει το τηγάνι, θα έχετε ένα ακαταμάχητο τηγάνι με brownies που φαίνονται τόσο καλά όσο γεύση.

Όταν μαγειρεύετε με ένα τηγάνι, γυρίστε το χερούλι του προς την αντίθετη φορά από εσάς. Κρατώντας τη λαβή στραμμένη προς το μέρος σας αυξάνει την πιθανότητα να χτυπήσετε και να χυθεί το φαγητό σας. Αυτό είναι επίσης μια ανησυχία για την ασφάλεια, επειδή μπορεί να καείτε εάν το τηγάνι γέρνει ή πέσει.

Ανεξάρτητα από το τι είδους τυρί μπορεί να έχετε στο ψυγείο σας, βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να εισέλθει αέρας τυλίγοντάς το σφιχτά. Ο αέρας συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας στο τυρί. Εάν το τυρί σας τυχαίνει να έχει λίγη μούχλα πάνω του, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απλώς κόβοντας το μέρος με μούχλα.

Για να φτιάξετε το τέλειο ζυμαρικό, μαγειρέψτε το ένα λεπτό λιγότερο από αυτό που διαβάσατε στο κουτί και μαγειρέψτε το σε όλη τη διαδρομή με τη σάλτσα που σερβίρετε μαζί τους. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα παραβράσετε τα ζυμαρικά αν τα ρίξετε με τη σάλτσα αφού μαγειρέψετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν στην κατσαρόλα με νερό.

Συνδυάστε τα φρέσκα βότανα μαζί και κόψτε την κατάλληλη ποσότητα με ένα ψαλίδι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ελαφριά και αφράτα βότανα και αποτρέπει την υγρασία που μπορεί να εμφανιστεί όταν τα ψιλοκόβετε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς – τουλάχιστον 15 λεπτά – πριν τα αφαιρέσετε από το φύλλο μπισκότων. Διαφορετικά, είναι πιο πιθανό να κολλήσουν στο φύλλο και να σπάσουν. Επίσης, τρώγοντας τα ενώ είναι ακόμα ζεστά, μπορεί να κάψετε το στόμα σας.

Καθώς μαγειρεύετε, προσπαθήστε να πλένετε τα πιάτα σας στην πορεία. Με έναν νεροχύτη με δύο μπολ, μπορείτε να κρατήσετε τη μία πλευρά γεμάτη ζεστό αφρό και να τρέξετε καθαρό νερό για ξεβγάλσιμο στην άλλη. Τα σκεύη και τα μπολ ανάμειξης καθαρίζονται πιο εύκολα αμέσως μετά τη χρήση τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά κατά την προετοιμασία του ίδιου γεύματος.

Μια εξαιρετική μαγειρική συμβουλή είναι να ψεκάζετε το τηγάνι σας με λάδι πριν μαγειρέψετε με αυτό. Ψεκάζοντας το τηγάνι με λάδι θα το κάνει να μην κολλήσει το φαγητό στο τηγάνι. Η προσπάθεια να καθαρίσετε ένα τηγάνι με κολλημένο φαγητό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό και χρονοβόρο.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, εάν η σύσταση μιας σάλτσας ή σάλτσας είναι πολύ αραιή για τις προτιμήσεις σας, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο άμυλο καλαμποκιού σε αυτό για να πήξει σύμφωνα με το γούστο σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι, καθώς μπορεί να κάνει τη σάλτσα να έχει «κιμωλιακή» γεύση. Το άμυλο καλαμποκιού είναι ένας εξαιρετικός πηκτικός παράγοντας και αναμειγνύεται πολύ καλά με τη σάλτσα ή το σάλτσα.

Όταν μια σάλτσα είναι πολύ πηχτή ή πολύ αραιή, είναι χρήσιμο να προσθέσετε αλεύρι ή νερό. Το αλεύρι πρέπει να ανακατευτεί εκ των προτέρων σε λίγο κρύο νερό για να μην σβολιάσει όταν το προσθέτετε σε μια σάλτσα. Το νερό μπορεί απλώς να προστεθεί και να ανακατευτεί. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε η συνοχή της σάλτσας σας να συνδυαστεί με το γεύμα σας. Οι πιο παχύρρευστες σάλτσες τείνουν να κολλάνε στα noodles καλύτερα από τις υδαρείς αντίστοιχές τους.

Αν και είναι εύκολο να πιάσετε απλώς ένα κουτάλι για να ξύσετε το προετοιμασμένο, υγρό μείγμα κέικ από το μπολ ανάμειξης για να το βάλετε σε ταψιά για ψήσιμο, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και επενδύστε σε μια καλή λαστιχένια ξύστρα. Μια λαστιχένια ξύστρα είναι φτιαγμένη για να είναι εύκαμπτη, είναι κυρτή από τη μία πλευρά και ίσια στην άλλη, απλά ιδανική για να ξύνεις το μπολ κάθε τελευταίας σταγόνας μείγματος κέικ και μπράουνι. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια ξύστρα παίρνει όλο το μείγμα εκεί που ανήκει στα ταψιά ψησίματος και σε αυτή την ποσότητα βασίζεται ο χρόνος ψησίματος στα κουτιά του μείγματος. Η πολύ μικρή ανάμειξη στα τηγάνια οδηγεί σε καμένα προϊόντα όταν βασίζεστε στους αναφερόμενους χρόνους ψησίματος.

Τώρα που έχετε φτάσει στο τέλος αυτού του άρθρου, θα πρέπει να βρείτε τον εαυτό σας λίγο πιο σοφό σχετικά με το τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό φαγητό στο σπίτι. Ξεκινήστε να πειραματίζεστε με συνταγές και εφαρμόστε τις συμβουλές που έχετε μάθει εδώ και απολαύστε. Ποτέ δεν ξέρεις – απλώς μπορεί να έχεις βρει μια νέα επάγγελμα.