Κατηγορίες
Οικονομικά Οικία

Θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας;

Για όποιον επιθυμεί να πουλήσει το σπίτι του έχουμε φτιάξει ένα άρθρο με πολύτιμες συμβουλές γύρω από την αγορά ακινήτων.

Αυτές τις μέρες, σχεδόν όλοι μπορούν να πουλήσουν ακίνητα. Είτε θα θέλατε να βγείτε σε μια αυτοσχέδια επιχείρηση αγοράζοντας σπίτια και πουλώντας για μια επένδυση είτε εάν εργάζεστε με ένα μεσιτικό γραφείο, δεν μπορείτε ποτέ να μάθετε πάρα πολλά. Μπορείτε να λάβετε υπέροχες συμβουλές όπως αυτές που ακολουθούν και να μετατρέψετε το εγχείρημά σας σε επιτυχία.

Οι ειδικοί στα ακίνητα συμφωνούν ότι μια μεγάλη συμβουλή για όποιον επιθυμεί να πουλήσει το σπίτι του, είναι να εξουδετερώσει την προσωπική διακόσμηση, όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι σημαντικό για τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να απεικονίζουν τον εαυτό τους που ζει στο σπίτι και ένας μεγάλος όγκος ειδών και προσωπικών για τον πωλητή, μπορεί να το κάνει δύσκολο. Επομένως, προσπαθήστε να κάνετε το στυλ του σπιτιού κατάλληλο ώστε να προσελκύσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Το Διαδίκτυο μπορεί να είναι θεόσταλτο για τον ιδιοκτήτη σπιτιού που θέλει να πουλήσει ένα σπίτι. Οι διαδικτυακές καταχωρίσεις κατοικιών θέτουν πολλές πληροφορίες μπροστά στον πιθανό αγοραστή και ενημερώνονται πολύ πιο γρήγορα από άλλες καταχωρίσεις (π.χ. έντυπες). Η χρήση ιστοσελίδων για ακίνητα μπορεί να σώσει τον αγοραστή ή τον πωλητή από χαμένο χρόνο ενώ μπορεί να τον αφιερώσει στις άλλες πτυχές της αγοράς σπιτιού.

Θα πρέπει πάντα να διατηρείτε μια λίστα γεγονότων που ενδεχομένως να θέλουν να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές για το σπίτι σας. Για παράδειγμα, να έχετε τα αρχεία επισκευής για εργασίες στην οικία σας, καθώς και τυχόν βελτιώσεις που έχετε κάνει. Θα μπορείτε να αποδείξετε στον αγοραστή ότι το σπίτι ήταν φροντισμένο με αυτόν τον τρόπο.

Ένας καλός τρόπος για τους νέους κτηματομεσίτες να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους είναι να στείλουν ταχυδρομικά σχέδια μάρκετινγκ σε καταχωρισμένες λήξεις. Πρόκειται για άτομα των οποίων η περιουσία δεν πουλήθηκε και για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν επανεγράφησαν στον προηγούμενο κτηματομεσίτη τους. Είναι λοιπόν αυτοί που πιθανότατα υπάρχουν στην αγορά για κάποιον νέο που θα συνεργαστεί. Με ένα μοναδικό πακέτο σχεδίου μάρκετινγκ και με τη στόχευση επιλεγμένων καταληκτικών καταχωρίσεων, οι πράκτορες μπορούν να αυξήσουν τις καταχωρίσεις τους κατά δεκαπέντε έως είκοσι τοις εκατό.

Κατά την πώληση, κρατήστε το σπίτι σας έτοιμο για να προσελκύσετε αγοραστές. Οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους σε ένα σπίτι όταν σκέφτονται να αγοράσουν. Ένα ζεστό σπίτι ακόμα γεμάτο με εικόνες και έπιπλα θα επιτρέψουν στον υποψήφιο αγοραστή την ευκαιρία να δει τα αντικείμενά του στη θέση του δικού σας. Μια κρύα, άδεια αποστειρωμένη ιδιοκτησία δεν είναι ένα φιλόξενο μέρος για να ζήσετε.

Φαίνεται σαν να μην έχετε ιδέες, αλλά αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω πριν αρχίσετε να το δείχνετε. Το σπίτι σας θα πρέπει να είναι ένα σόου πριν οι αγοραστές το κοιτάξουν. Λευκάνετε το τσιμεντοκονία σας, κλείστε ξανά τις μπανιέρες σας και κερώστε τα δάπεδα. Απλά βήματα όπως αυτά θα κάνουν το σπίτι σας πολύ πιο ελκυστικό για έναν αγοραστή.

Φτιάξτε τη διάθεση κατά τη διάρκεια της προβολής του σπιτιού που θέλετε να πουλήσετε. Μια φωτιά στο τζάκι, τα κεριά που ανάβουν στα τραπέζια και μικρά σιντριβάνια εσωτερικού χώρου που δημιουργούν κυματιστοά νερά κάνουν το σπίτι πιο ήρεμο και χαλαρωτικό. Αυτά τα πράγματα μπορεί να βοηθήσουν τους αγοραστές να μην παρατηρήσουν λιγότερο επιθυμητούς θορύβους που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να ακουστούν.

Η χαμηλή τιμή μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Μια χαμηλή τιμή θα φέρει πολλούς περισσότερους πιθανούς αγοραστές στο κατώφλι σας. Πολλαπλοί υποψήφιοι αγοραστές σημαίνει πολλαπλές προσφορές. Παρόλο που η αρχική σας τιμή μπορεί να είναι χαμηλή, μέχρι να κατακαθίσει η σκόνη μεταξύ των ανταγωνιστικών προσφορών, μπορεί να καταλήξετε στο ποσό που πραγματικά θέλατε να πάρετε για το ακίνητό σας.

Μπορεί να βρεθείτε βαθιά στις διαπραγματεύσεις, ανάλογα με την τιμή πώλησης του σπιτιού σας και την αγορά στην περιοχή του. Η ευελιξία από την πλευρά σας πιθανότατα θα οδηγήσει σε ταχύτερη πώληση. Περιμένετε την τέλεια προσφορά που σας αρέσει περισσότερο αν δεν βιάζεστε να πουλήσετε.

Η πώληση του σπιτιού σας χωρίς τη βοήθεια ενός μεσίτη μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για μια γρήγορη πώληση ακολουθώντας μερικές έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ ακινήτων. Όταν φωτογραφίζετε το σπίτι σας, τραβήξτε σαφείς, λεπτομερείς φωτογραφίες από το εξωτερικό, το εσωτερικό και την αυλή ή τα μπαλκόνια. Χρησιμοποιήστε μια συσκευή εγγραφής βίντεο για να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο σπίτι σας. Αγοράστε μια μεγάλη πινακίδα που είναι ιδιαίτερα ορατή και φαίνεται επαγγελματική. Διαφημιστείτε στην εφημερίδα, στους οδηγούς ακινήτων και στο διαδίκτυο. Έχετε ένα ανοιχτό σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο για όσο χρειαστεί και διαφημίστε το σε έντυπη μορφή, στο διαδίκτυο και με πινακίδες. Η προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνητικών αγοραστών θα οδηγήσει τελικά σε αυτήν την προσφορά που απλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε.