Κατηγορίες
Οικία

Ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας

Η εκπαίδευση του σκύλου σας μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της μακροχρόνιας σχέσης σας με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Μπορεί επίσης να είναι μια εμπειρία δέσιμου με τον σκύλο σας που μπορεί να είναι ευεργετική και για τους δυο σας. Αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε όλα τα οφέλη που μπορεί να φέρει η εκπαίδευση σκύλων στη σχέση σας.

Το κλειδί για την επιτυχημένη εκπαίδευση σε κλουβί με έναν νέο σκύλο είναι να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν ότι είναι το σπίτι τους. Όταν έρθει η ώρα του γεύματος, τοποθετήστε το μπολ με το φαγητό στο τελάρο και κρατήστε την πόρτα ανοιχτή όσο ο σκύλος τρώει. Αυτό θα επιτρέψει στον σκύλο σας να έχει θετική σχέση με το κλουβί. Η χρήση ενός κλουβιού όταν δεν είστε στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική, ειδικά για ένα νεαρό κουτάβι. Το κλουβί κρατά το κουτάβι σας ασφαλές και επίσης προστατεύει το σπίτι σας από τα γνωστά ατυχήματα (μάσημα επίπλων και παπουτσιών, λέρωμα πατώματος …). Το κουτάβι σας μπορεί να μάθει να αισθάνεται άνετα και προστατευμένο στο σπίτι του στο κλουβί ενώ λείπετε. Θυμηθείτε ότι το σκυλί σας δεν πρέπει να μένει πολλές ώρες στο κλουβί, όσο μεγάλο και αν είναι αυτό. Τα ζώα παθαίνουν εύκολα κατάθλιψη.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας

Όταν εργάζεστε για την εκπαίδευση σκύλων, το νέο σας μέλος στην οικογένεια, προσπαθήστε να μην τιμωρήσετε κατά λάθος το ζώο για καλή συμπεριφορά. Εάν έχετε αποκτήσει ένα κουτάβι, για παράδειγμα, και πηγαίνει σωστά στην τουαλέτα έξω, μην αφήνετε το σκύλο μόνο του. Πάρε χρόνο μαζί του και παίξε μαζί του γιατί αν τον αφήσεις ήσυχο θα λυπηθεί και θα νομίσει ότι έκανε κάτι λάθος.

Είναι υψίστης σημασίας να επιβραβεύετε τον σκύλο σας με συνέπεια και σωστά κατά την εκπαίδευση. Το να ξέρεις πότε πρέπει να του δώσεις λιχουδιά και πόσο, είναι υψίστης σημασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σκυλιά τείνουν να μην καταλαβαίνουν για τι ανταμείβονται όταν δεν το παίρνουν την κατάλληλη στιγμή.

Η εκπαίδευση σκύλων δεν είναι κάτι που είναι εύκολο να γίνει σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε την εργασία σας. Το να μάθετε πώς να εκπαιδεύετε το σκυλί σας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με το να μαθαίνετε για τις συμπεριφορές του σκύλου και πώς αλληλεπιδρούν σε μια αγέλη. Γνωρίζοντας τι περιμένει ο σκύλος σας από έναν αρχηγό αγέλης κάνει την εκπαίδευση του ζώου πολύ πιο εύκολη.

Τα σκυλιά χρειάζονται ένα καλά τοποθετημένο κολάρο και άνετο λουρί για να εκπαιδεύονται σωστά. Μην επιλέξετε αυτά τα αντικείμενα επειδή είναι χαριτωμένα ή επειδή έχουν στρας πάνω τους. Επιλέξτε το κολάρο και το καλώδιο του σκύλου σας με βάση την υπηρεσία που επιθυμείτε από αυτόν. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν ένα καπίστρι μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για τον συγκεκριμένο σκύλο σας. Χρειάζονται μακρύ προβάδισμα ή θα ήταν καλύτερο ένα μικρότερο; Κάντε τις σωστές επιλογές και ο σκύλος σας θα ωφεληθεί.

Αφήστε το σκυλί σας να έχει περισσότερη ελευθερία καθώς αρχίζει να συμπεριφέρεται και να ακούει περισσότερο τις εντολές. Ο σκύλος σας θα ανθίσει με μια καλή ισορροπία μεταξύ ελέγχου και σεβασμού. Προσέξτε μόνο να μην δώσετε στο σκυλί σας πολλή ελευθερία, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αρνητική συμπεριφορά.

Η εκπαίδευση σκύλων μπορεί να είναι απογοητευτική. Εάν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να στεναχωριέται επειδή δεν σημειώνετε πρόοδο, προχωρήστε και κάντε ένα διάλειμμα πριν το δοκιμάσετε ξανά. Ο σκύλος σας παρακολουθεί πάντα και μαθαίνει, οπότε αν σας δει ότι είστε αναστατωμένοι θα αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο.

Για να μην γαυγίζει ο σκύλος σας, πρέπει να σταματήσετε να επιβραβεύετε αυτή τη συμπεριφορά δίνοντάς του αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει να προσέχετε τον σκύλο σας, να τον αφήσετε να μπει στο σπίτι ή να τον παρηγορήσετε. Ο σκύλος σας θα συνδέσει τη συμπεριφορά σας με το γάβγισμα και θα νομίζει ότι θέλετε να γαβγίσει.

Όταν φέρνετε ένα νέο κουτάβι στο σπίτι, σχεδιάστε να το κρατήσετε στο λουρί και στη θέα σας για λίγες μέρες. Όταν δεν μπορείτε να είστε μαζί του, έχετε ένα ασφαλές μέρος για να πάει. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τα προβληματικά σημεία του κατοικίδιου ζώου σας και να του διδάξετε τους κανόνες του σπιτιού.

Η γενναιοδωρία προς τον σκύλο σας πηγαίνει πολύ όταν προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιό σας. Επιβραβεύστε το σκυλάκι σας όπου απαιτείται ανταμοιβή και μην είστε τσιγκούνηδες με τις λιχουδιές για σκυλάκια. Εσείς και το κατοικίδιό σας αξίζετε ανταμοιβή για όλη τη σκληρή δουλειά σας και φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για την εκπαίδευση του σκύλου σας.

Μια καλή συμβουλή εκπαίδευσης σκύλων είναι να μην κακομάθετε το σκυλί σας δίνοντάς του αποκόμματα δείπνου όλη την ώρα. Όσο περισσότερο κακομάθετε τον σκύλο σας, τόσο περισσότερο ενεργοποιείτε την κακή συμπεριφορά όπως η επαιτεία. Αντίθετα, κάντε τις λιχουδιές μέρος ενός συστήματος ανταμοιβής. Όταν ο σκύλος σας είναι καλός, δώστε του μια λιχουδιά ως ανταμοιβή.

Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί όταν διδάσκετε έναν σκύλο πώς να χρησιμοποιεί το μπάνιο έξω. Κάθε σκύλος μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό και ό,τι μπορεί να λειτουργήσει για έναν σκύλο μπορεί να μην λειτουργεί για έναν άλλο, ειδικά αν ο σκύλος σας είναι νέος ή συνηθίζει να πηγαίνει στην τουαλέτα μέσα στο σπίτι.

Θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον σκύλο σας. Ο σκύλος σας μπορεί να είναι έξυπνος, αλλά να θυμάστε ότι τα χαρακτηριστικά της φυλής μπορεί να εμποδίσουν ορισμένα σκυλιά να εκτελούν ορισμένες εργασίες καθώς και άλλες. Εάν ο σκύλος σας δεν είναι τόσο ικανός για το σώμα όσο άλλοι σκύλοι, θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για τις δυνατότητές του!

Όταν εκπαιδεύετε το σκυλί σας, αποφύγετε τις πολύωρες προπονήσεις εκπαιδεύοντας τον σκύλο σας σε πολλές μικρότερες συνεδρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διασκορπίζοντας την εκπαίδευσή σας σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο σκύλος σας θα μάθει να σας ακούει όποτε και όπου κι αν βρίσκεστε.

Τα σκυλάκια όπως τα Dachshunds που τους αρέσει να κρύβονται και να τρυπώνουν μπορούν να απολαμβάνουν κρεβάτια ή καταφύγια που προορίζονται για γάτες. Μια δομή παιχνιδιού τύπου σωλήνα ή ένα κρεβάτι γάτας που είναι καλυμμένο και κατασκευασμένο από μαλακό, εύκαμπτο αφρό και ψεύτικη γούνα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που το Doxy σας θέλει να κουλουριάσει κρυφά!

Για να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας, μην καθιερώνετε τον εαυτό σας ως κυρίαρχο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ότι είστε ο δάσκαλος, αλλά ποτέ μην κάνετε τον σκύλο σας να νιώθει ότι πρέπει να είναι υποτακτικός απέναντί ​​σας. Η οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης του σκύλου σας με επαίνους και θετική ενίσχυση θα χτίσει την αυτοπεποίθησή του και θα κάνει την εκπαίδευση πολύ πιο εύκολη.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το δέσιμο με τον σκύλο σας είναι ένα σημαντικό μέρος της σχέσης σας. Διαβάζοντας το άρθρο και λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καλύτερη σχέση με τον σκύλο σας. Μπορεί επίσης να είναι ένα ευχάριστο μέρος της σχέσης σας καθώς και οι δύο μαθαίνετε ο ένας από τον άλλο και διασκεδάζετε αλληλεπιδρώντας.

Εξαιρετικές συμβουλές για να κάνετε την εκπαίδευση σκύλων όσο πιο εύκολη γίνεται!

Η εκπαίδευση σκύλων μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολη. Τα σκυλιά είναι από τη φύση τους παιχνιδιάρικα και συχνά θέλουν να παίξουν όταν οι ιδιοκτήτες σκύλων προσπαθούν να τους εκπαιδεύσουν. Τους παίρνει επίσης λίγο χρόνο για να καταχωρήσουν εντολές από τον ιδιοκτήτη τους. Οι συμβουλές σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε με επιτυχία τον σκύλο σας.

Εάν ο σκύλος σας είναι άρρωστος ή τραυματισμένος, μην τον τιμωρήσετε επειδή έκανε κάτι εκτός του ελέγχου του. Εάν κάνει εμετό στο σπίτι, αυτό κανονικά θα θεωρούνταν κακή ενέργεια, αλλά σε περίπτωση ασθένειας μπορεί να μην είναι σε θέση να το ελέγξουν. Αντ ‘αυτού, πηγαίνετε το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο για να δείτε αν ή τι συμβαίνει.

Χρησιμοποιήστε το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας όποτε θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα και ποτέ μην καλείτε το κατοικίδιό σας με το όνομά σας για να το τιμωρήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο του κατοικίδιου ζώου σας και να δημιουργήσετε μια ισχυρή σχέση.

Όταν περπατάτε το σκυλί σας με λουρί, μην κρατάτε ποτέ το λουρί πολύ σφιχτό. Ένα σφιχτό λουρί δημιουργεί μια απόκριση αντίθετης πίεσης και μπορεί να προκαλέσει στον σκύλο να σφίξει ή να ταράξει. Ο σκύλος σας μπορεί στη συνέχεια να τραβήξει, αντί να περπατήσει σωστά στο λουρί. Το να είστε λιγότερο περιοριστικοί με το κράτημα του λουριού σας θα επιτρέψει μια πιο ευχάριστη εμπειρία περπατήματος.

Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας. Αν συνήθως τα βγάζετε έξω για τη βόλτα τους την ίδια ώρα κάθε βράδυ, θα περιμένουν αυτόν τον περίπατο, ακόμη και θα εξαρτώνται από αυτόν. Η απώλεια της προγραμματισμένης ημερομηνίας έστω και για λίγα λεπτά μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα για τον μικρότερο σκύλο και ακόμη και για τον μεγαλύτερο.

Πρέπει να παραμείνετε συνεπείς όσο εκπαιδεύετε νεαρά κουτάβια με κλουβί. Πάντα να δίνετε στο κουτάβι την επιλογή να πάει στην τουαλέτα αφού φύγει από το κλουβί του. Με την πάροδο του χρόνου, το κουτάβι θα μπορεί να περιμένει μέχρι την κατάλληλη ευκαιρία να απαντήσει στο κάλεσμα της φύσης.

Θα πρέπει να φροντίσετε να φάτε πρώτα το δικό σας γεύμα πριν ταΐσετε τον σκύλο σας. Αυτό δείχνει στο σκυλί σας ότι είστε αρχηγός της αγέλης και σας βοηθά να εδραιώσετε την κυριαρχία σας. Ο σκύλος σας θα είναι πολύ πιο πιθανό να ακολουθήσει τις άλλες εντολές σας εάν ξέρει ότι είστε το αφεντικό επειδή τρώτε πρώτα.

Όταν πλησιάζετε έναν σκύλο που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ, πλησιάστε τον αργά και προσφέρετέ του το πίσω μέρος του χεριού του να μυρίσει. Αν απλώσετε το χέρι σας, το ζώο εξοικειωθεί με το μοναδικό σας άρωμα, καθιστώντας το πιο δεκτικό σε μια φιλική αλληλεπίδραση. Όταν ένας σκύλος αναγνωρίσει το άρωμα, δεν θα σας φοβηθεί και θα ακολουθήσει τις εντολές.

Για να κάνετε το σκυλί σας να καταλάβει τι περιμένετε από αυτό, θα πρέπει να το επιβραβεύετε όταν συμπεριφέρεται καλά. Χαϊδέψτε το όταν σας υπακούει και χρησιμοποιήστε μια χαλαρωτική φωνή. Μπορείτε ακόμη και να ταΐσετε τον σκύλο σας μια λιχουδιά αν έκανε κάτι εξαιρετικά καλά. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας καταλαβαίνει γιατί είστε ευχαριστημένοι.

Όταν παίρνετε ένα νέο σκυλί, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν δεσμό μεταξύ του ιδιοκτήτη και του σκύλου. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσετε αυτόν τον δεσμό είναι να πηγαίνετε το σκυλί σε μεγάλες βόλτες τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ του ιδιοκτήτη και του κατοικίδιου ζώου και θα προσφέρει επίσης πολύτιμο χρόνο εκπαίδευσης.

Μια καλή συμβουλή εκπαίδευσης σκύλων είναι να γνωρίζετε τη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιείτε. Τα σκυλιά δίνουν μεγάλη προσοχή στη γλώσσα του σώματός μας και είναι σημαντικό να στέλνετε το σωστό μήνυμα. Το να μιλάτε πολύ μπορεί επίσης να μπερδέψει τους σκύλους, επομένως είναι καλύτερο να είστε συνοπτικοί με αυτό που προσπαθείτε να πείτε.

Ποτέ μην αντιμετωπίζετε τον σκύλο σας ως άνθρωπο. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων χαϊδεύουν τα σκυλιά τους σαν να ήταν παιδιά και αυτό μόνο μπερδεύει το κατοικίδιό σας. Η εκπαίδευση ενός σκύλου είναι εντελώς διαφορετική από τη διδασκαλία ενός παιδιού. Τα σκυλιά πρέπει να διδαχθούν να συμπεριφέρονται ως σκύλοι και να περιμένουμε να συμπεριφέρεστε και ως σκύλος όταν είναι απαραίτητο.

Όταν τα κουτάβια είναι μικρά, μπορεί να αναπτύξουν συνήθειες δαγκώματος, οι οποίες μπορούν εύκολα να λυθούν βάζοντας ένα παιχνίδι για μάσημα στο στόμα του σκύλου σας όποτε αυτός ή αυτή αρχίζει να σας τσιμπάει. Αυτό θα διδάξει γρήγορα στο κουτάβι σας ότι επιτρέπεται να δαγκώνει παιχνίδια αλλά όχι εσάς.

Κατανοήστε ότι κάθε σας ενέργεια διδάσκει τον σκύλο σας και διαμορφώνει την προσωπικότητά του. Μπορεί να ενισχύετε κακές συμπεριφορές χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε, για παράδειγμα παίζοντας με το σκυλί σας ή αναγνωρίζοντας το γάβγισμά του. Συνεχίστε να κατευθύνετε τον σκύλο σας προς τη θετική συμπεριφορά χωρίς να τον βλάπτετε με αρνητική συμπεριφορά.

Μια συμβουλή που πρέπει να έχετε κατά νου όταν εκπαιδεύετε τον σκύλο σας είναι ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ πειθαρχίας και θυμού. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο σκύλος σας καταλαβαίνει μόνο σωστές ή λάθος εντολές. Ο θυμός σας θα τρομάξει και θα μπερδέψει τον σκύλο μόνο εάν δεν σχετίζεται άμεσα με μια συμπεριφορά που θέλετε να τροποποιήσετε.

Ο σκύλος σας θα χρειαστεί μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσει τη ζωτικότητα και την υγεία του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το τι ταΐζετε τον σκύλο σας. Η παρασκευή της δικής σας τροφής για σκύλους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πληρωτικών που δεν κάνουν τίποτα για το κατοικίδιο ζώο σας, ενώ αυξάνει την ακατέργαστη πρωτεΐνη σε ένα υγιές και πιο ευεργετικό επίπεδο.

Εκπαιδεύστε τον μικρό γούνινο φίλο σας να τα πηγαίνει καλά με άλλα σκυλιά! Και τα μικρά σκυλιά χρειάζονται κοινωνικοποίηση! Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών σκύλων ξεχνούν ότι τα σκυλιά τους χρειάζονται άσκηση και κοινωνικό χρόνο όπως και τα μεγάλα σκυλιά. Τα κουτάβια μικρής ράτσας πρέπει να κοινωνικοποιούνται νωρίς, ώστε να αισθάνονται άνετα με πολλά μεγέθη και ιδιοσυγκρασίες σκύλων. Επιπλέον, θα πρέπει να αισθάνονται άνετα με το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους σε νεαρή ηλικία.

Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί όταν διδάσκετε έναν σκύλο πώς να χρησιμοποιεί το μπάνιο έξω. Κάθε σκύλος μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό και ό,τι μπορεί να λειτουργήσει για έναν σκύλο μπορεί να μην λειτουργεί για έναν άλλο, ειδικά αν ο σκύλος σας είναι νέος ή συνηθίζει να πηγαίνει στην τουαλέτα μέσα στο σπίτι.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εκπαίδευση σκύλων μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές. Τα σκυλιά αγαπούν να παίζουν και θα το κάνουν όταν εκπαιδεύονται. Τα σκυλιά πρέπει να μάθουν τις σωστές εντολές πριν τις υπακούσουν. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές εκπαίδευσης σκύλων από το παραπάνω άρθρο, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να ακολουθεί τις εντολές σας και να γίνεται υπάκουος.