Κατηγορίες
Ίντερνετ

Μάθετε πώς να επωφεληθείτε από το email μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ μέσω email δεν είναι απλώς θέμα αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες.

Πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργεί, τι θέλουν οι πελάτες σας από εσάς και πώς να κάνετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας να λειτουργεί για εσάς, τους πελάτες και την επιχείρησή σας. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές από αυτό το άρθρο για να αναπτύξετε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email που θα δώσει στον καθένα αυτό που θέλει.

Αποφύγετε τις λίστες ενοικίασης ή αγορών για να συμπληρώσετε τη βάση δεδομένων μάρκετινγκ email σας. Όχι μόνο δεν γνωρίζετε εάν τα email που έχετε αγοράσει είναι πραγματικά η αγορά-στόχος σας, αλλά οι λίστες μπορούν πραγματικά να βλάψουν τα ποσοστά απόδοσης και, τελικά, τη φήμη σας. Όσο το δυνατόν περισσότερο, φτιάξτε τη λίστα σας οργανικά.

Μάθετε πώς να επωφεληθείτε από το email μάρκετινγκ

Εάν έχετε έναν πελάτη που έχει γενέθλια, βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει ένα επόμενο email που περιλαμβάνει ένα μήνυμα για τα γενέθλιά του. Συμπεριλάβετε ένα αίτημα στο email που λέει σε αυτό το άτομο να πάει σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Το τέλος μπορεί να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο που του/της λέει ότι είναι δυνατό να γίνει συνδρομητής κάνοντας κλικ σε αυτό.

Αν και η διαδικτυακή προώθηση είναι απαραίτητη, μην παραβλέπετε την ευκαιρία να προωθήσετε τη λίστα αλληλογραφίας σας εκτός σύνδεσης. Για να δημιουργήσετε τόσο νέους συνδρομητές όσο και δυνητικούς πελάτες, αναζητήστε κάθε δυνατή ευκαιρία για να διαφημιστείτε. Μερικές μεγάλες ευκαιρίες για να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας μπορείτε να βρείτε σε εκδηλώσεις δικτύωσης, εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια και τοπικές συγκεντρώσεις.

Για να κάνετε τους πελάτες να ενθουσιαστούν με τα email σας, δοκιμάστε να κάνετε ειδικές εκπτώσεις ή προσφορές μέσω ενημερωτικών δελτίων. Αυτή η μέθοδος ηλεκτρονικού μάρκετινγκ δίνει στους αναγνώστες μια καλή αξία για τη συμμετοχή και τους παρακινεί να διαδώσουν τη λέξη. Τα προγράμματα παραπομπής είναι εξαιρετικές μέθοδοι ανάπτυξης όχι μόνο της βάσης email σας, αλλά και της βάσης πελατών σας.

Δεδομένα εξορύξτε τη λίστα email σας και βάλτε το κοινό σας σε διάφορα τμήματα με βάση τυχόν δεδομένα προφίλ που έχετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να είστε πιο στρατηγικοί με τα μηνύματά σας και να αυξήσετε αποτελεσματικά τις πιθανότητές σας για υψηλότερα ποσοστά ανοίγματος και κλικ. Ακόμα κι αν δεν έχετε προφίλ, κοιτάξτε τη γεωγραφική στόχευση. Διάφορες περιοχές ανταποκρίνονται διαφορετικά σε διαφορετικούς τύπους μηνυμάτων.

Βεβαιωθείτε ότι οι συνδρομητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας γνωρίζουν ακριβώς τι να περιμένουν από εσάς. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε το πρώτο σας email σε κάθε νέο συνδρομητή ως προεπιλεγμένο ενημερωτικό μήνυμα. Θα πρέπει να προσδιορίσετε τι είδους περιεχόμενο σκοπεύετε να τους στείλετε και επίσης να υποδείξετε τη συχνότητα των μηνυμάτων που μπορούν να περιμένουν από εσάς.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να κάνετε το email σας να μπαίνει στα εισερχόμενα των πελατών σας. Πρέπει να εργαστείτε ώστε το email σας να περνάει από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και να μην επισημαίνονται ως ανεπιθύμητα μηνύματα. Εάν επισημανθούν ως ανεπιθύμητα μηνύματα, ο παραλήπτης σας μπορεί να μην τα δει ποτέ. Επικοινωνήστε με τους πελάτες για να δείτε αν λαμβάνουν τα email σας ή αν δεν ενδιαφέρονται πλέον.

Αναπτύξτε περιεχόμενο που είναι ενδιαφέρον και ενημερωτικό για τη βάση πελατών σας. Το μήνυμα πρέπει να είναι ελκυστικό και όχι γεμάτο με στεγνό, βαρετό περιεχόμενο. Οι παραλήπτες είναι πιο πιθανό να το διαβάσουν μέχρι το τέλος, αν δεν είναι πολύ μεγάλο. Καθώς βλέπουν ότι το περιεχόμενό σας είναι σχετικό, η φήμη σας θα αυξηθεί.

Προσπαθήστε να μάθετε πώς να μην συναντάτε ανεπιθύμητα μηνύματα προβάλλοντας ανεπιθύμητα μηνύματα. Μπορείτε να συγκεντρώσετε ένα μεγάλο αριθμό αρνητικών παραδειγμάτων για να δείτε, εγγραφείτε σε μια δωρεάν υπηρεσία webmail και δημοσιεύοντας τη νέα σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λίγα μόνο σημεία στο διαδίκτυο. Δείτε τι συμβαίνει με αυτά τα email και βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τα ίδια λάθη. Η λήψη μέτρων για να ξεχωρίσετε από τους ανεπιθύμητους χρήστες θα ενισχύσει την αξιοπιστία της επωνυμίας σας.

Σκεφτείτε να συνεχίσετε με μια φήμη ότι μια πώληση πρόκειται να τελειώσει. Εισαγάγετε μια δήλωση που λέει στους πελάτες σας να εγγραφούν αμέσως, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την πώληση. Το κλείσιμο του email θα μπορούσε να τους πει να μην χάσουν αυτήν την απίστευτη ευκαιρία και να δράσουν τώρα.

Προσφέρετε στους επισκέπτες σας ένα δωρεάν εκπαιδευτικό μάθημα που διεξάγεται μέσω email. Θα χρειαστεί να αναπτύξετε ένα σύνολο από αυτόματες απαντήσεις, χωρίζοντας το μάθημα σε ενότητες. Τέσσερα έως έξι τμήματα θα πρέπει να είναι η κατάλληλη ποσότητα. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι τόσο ενημερωτικό όσο και μοναδικό. Προγραμματίστε τις ενότητες που θα αποστέλλονται μία κάθε φορά κάθε 24 ώρες. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως τη βελτίωση του ιστότοπού σας, την απόκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών σας, την ανάπτυξη της εξουσίας σας και τη δημιουργία της βάσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εφαρμόστε έναν συνεπή και επαγγελματικό συνδυασμό χρωμάτων στην καμπάνια μάρκετινγκ email σας. Τίποτα δεν θα χτυπήσει πιο οπτική χορδή στο μυαλό του συνδρομητή σας. Σκεφτείτε τις προσωπικές σας αγαπημένες μάρκες και τα χρώματά τους έρχονται στο μυαλό εύκολα. Αναζητήστε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο για συνδυασμούς χρωμάτων και μπορείτε γρήγορα να βρείτε έναν κατάλληλο για τον κλάδο σας ή ακόμα και διαφορετικό από αυτόν.

Χρησιμοποιήστε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια επιλεγμένη ομάδα πολύτιμων πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ελίτ λίστα πελατών που μπορούν να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν ότι λαμβάνουν ειδικές προσφορές και προωθήσεις από εσάς. Μπορεί ακόμη και να παρακινήσει άτομα που δεν ανήκουν στη λέσχη email σας να κάνουν περισσότερες αγορές προκειμένου να λάβουν αυτές τις ειδικές προσφορές.

Προσφέρετε κίνητρα. Οι άνθρωποι μπορεί να διστάζουν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για λήψη e-mail. Προσπαθήστε να προσφέρετε κάποιο είδος κινήτρου ως μπόνους για τη λήψη e-mail από εσάς. Κουπόνια προσφοράς ή αποκλειστικούς κωδικούς προσφοράς. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει περιεχόμενο σε αυτά τα e-mail που θα τους φανεί χρήσιμο και χρήσιμο.

Αποφύγετε τη χρήση της συμβολοσειράς χαρακτήρων “$$$” στα μηνύματα μάρκετινγκ. Πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα χρησιμοποιούν αυτήν τη συμβολοσειρά χαρακτήρων είτε στη γραμμή θέματος είτε στο σώμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Εάν το χρησιμοποιείτε, οι άνθρωποι και οι διακομιστές email ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τα email σας σαν να ήταν ανεπιθύμητα. Τα email σας μπορεί να καταλήξουν να αγνοηθούν ή ακόμα και να αποκλειστούν.

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το μάρκετινγκ μέσω email δεν είναι τόσο απλό όσο η απλή αποστολή email σε πελάτες και πιθανούς πελάτες. Το περιεχόμενό σας και η στρατηγική σας κάνουν όλη τη διαφορά στο εάν το μάρκετινγκ μέσω email θα είναι επιτυχές για το αν θα είναι απλώς ένα ακόμη κομμάτι ανεπιθύμητου μηνύματος που παραβλέπεται. Χρησιμοποιήστε τις τεχνικές και τις πληροφορίες από το παραπάνω άρθρο για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να στείλετε email που θα λατρέψετε εσείς και οι πελάτες σας.

Συμβουλές, κόλπα και τεχνικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιτυχία

Εάν θέλετε να μάθετε τι χρειάζεται για να γίνετε επιτυχημένοι με ένα θέμα όπως το email marketing, τότε οι συμβουλές από αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν πολύ. Θέλετε να διαβάσετε αυτό το άρθρο με προσοχή και να δείτε ποιες συμβουλές από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στην προώθηση του ιστότοπου ή των τοποθεσιών σας.

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε άδεια από πελάτες ή πιθανούς πελάτες πριν στείλετε τα email σας. Εάν οι άνθρωποι δεν θέλουν να λαμβάνουν email από εσάς, θα μπορούσαν να επισημάνουν τα email σας ως ανεπιθύμητα ή ακόμα και να σας αγνοήσουν εντελώς. Υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα η υπηρεσία email σας να σας βγάλει από το σύστημά της.

Να είστε επίμονοι με τα μηνύματα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Μπορεί να χρειαστούν έως και είκοσι email σε έναν υποψήφιο προτού τραβήξετε την προσοχή του τακτικά. Προσπαθήστε να πείτε μια καλή ιστορία μέσω των μηνυμάτων σας. Συνδέστε τα με μερικά μηνύματα και αφήστε το να ξεδιπλωθεί σε μια σειρά. Η εκτέλεση διαγωνισμών που διαρκούν αρκετές εβδομάδες είναι καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Χρησιμοποιήστε τη δοκιμή A/B για να δείτε τη γραμμή θέματος. Διαχωρίστε τη λίστα αλληλογραφίας στη μέση. Χρησιμοποιήστε διαφορετική γραμμή θέματος για κάθε μισό της λίστας, ενώ διατηρείτε το υπόλοιπο email ίδιο. Θα μπορείτε να δείτε ποιες γραμμές θέματος ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ανοίξουν τα email σας και ποιες πρέπει να αποφύγετε.

Αφήστε τους αναγνώστες σας να επιλέξουν τη διάταξη του περιεχομένου σας. Οποιαδήποτε μηνύματα με εικόνες, γραφικά και JavaScript είναι πιθανό να φαγωθούν από τα φίλτρα λογισμικού και να μην τα δει ποτέ ανθρώπινα μάτια. Στείλτε βασικό κείμενο ή μορφή εμπλουτισμένου κειμένου, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδέσμου προς τον ιστότοπό σας και την επιλογή μιας έκδοσης HTML για όσους το θέλουν.

Δοκιμάστε να προσελκύσετε τον πελάτη χρησιμοποιώντας τη γραμμή θέματος του email. Το email σας πρέπει να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη σας μόλις φτάσει στα εισερχόμενά του, διαφορετικά μπορεί να πάει στα σκουπίδια του. Εάν έχετε μια αδύναμη ή μη ενδιαφέρουσα γραμμή θέματος, αυτό ακριβώς θα συμβεί. Προσπαθήστε λοιπόν να εμπλουτίσετε τη γραμμή θέματός σας με λίγη δημιουργικότητα.

Το email είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ, αλλά δεν είναι μια αρένα όπου εκτιμάται η σκληρή πώληση. Ποτέ μην πιέζετε τους συνδρομητές σας να αγοράσουν. Βάλτε τις προσφορές πωλήσεων στο τέλος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ειδικά εάν οι αναγνώστες σας εγγράφηκαν με προσδοκίες για ενημερωτικό περιεχόμενο. Σκεφτείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως εργαλείο για την καλλιέργεια ενδιαφέροντος, όχι τις άμεσες πωλήσεις.

Το χρώμα είναι σημαντικό, ακόμα και όταν πρόκειται για email! Τα μηνύματά σας email θα πρέπει να έχουν έναν σταθερό συνδυασμό χρωμάτων που να είναι τόσο επαγγελματικός όσο και ευανάγνωστος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αρχίσετε να σχεδιάζετε πιο προηγμένα, εμπλουτισμένα με HTML μηνύματα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις δικές σας επιλογές, μια μικρή έρευνα στο Διαδίκτυο μπορεί να σας οδηγήσει σε εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Έχετε μια ισχυρή παρότρυνση για δράση στην καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τοποθετήστε την ώστε να είναι ορατή. Δεν πρέπει να κάνετε δύσκολο για τους αναγνώστες email σας να γνωρίζουν ακριβώς τι θέλετε από αυτούς. Εάν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβετε, τότε το email σας πιθανότατα θα διαγραφεί γρήγορα. Αντίθετα, προσφέρετε μια σαφή παρότρυνση για δράση και παραδώστε την με τρόπο που δεν πρέπει να χάσετε.

Για να αποφύγετε επιπλοκές που θα προκύψουν από την αναγνώριση του spammer, ενημερώστε τον ISP σας για τις προθέσεις μάρκετινγκ μέσω email εκ των προτέρων. Εάν κάποιος δυσαρεστημένος αναγνώστης σας αναφέρει ποτέ, αυτό θα δώσει στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας το κεφάλι ότι οι προσπάθειες μάρκετινγκ είναι νόμιμες. Ο ISP σας μπορεί επίσης να μπορεί να προτείνει έναν αναβαθμισμένο λογαριασμό που διευκολύνει τις λειτουργίες μάρκετινγκ μέσω email.

Λάβετε υπόψη ότι ο σκοπός ενός προγράμματος μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να χτίσει τη φήμη της επιχείρησής σας και να δημιουργήσει περισσότερες επιχειρήσεις. Οι περικοπές, η χρήση παραπλανητικών πρακτικών και η στόχευση μη ενδιαφερόμενων πελατών είναι όλα απαράδεκτα. Θυμηθείτε, η φήμη της εταιρείας σας διακυβεύεται. Να κάνετε πάντα επιλογές όσον αφορά το μάρκετινγκ μέσω email έχοντας αυτό κατά νου.

Ζητήστε σχόλια στα email σας. Κάντε μια ερώτηση που σας προκαλεί σκέψη και ζητήστε από τους αναγνώστες σας να απαντήσουν. Αυτό θα προσελκύσει όσους περιλαμβάνονται στη λίστα σας και θα αισθάνονται ότι έχουν μια πιο προσωπική εμπειρία από ό,τι θα είχαν διαφορετικά. Θα συλλέξετε επίσης πολύτιμα σχόλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τα email σας εάν χρειαστεί.

Κάθε email που στέλνετε στους πελάτες σας ως μέρος της καμπάνιας μάρκετινγκ πρέπει να τους προσφέρει κάτι πολύτιμο. Εάν τους δώσετε έκπτωση στα προϊόντα σας, αποκλειστική πρόσβαση σε νέες προσφορές ή δωρεάν αποστολή, θα είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν θετικά στο μήνυμά σας και να επιστρέψουν ξανά σε εσάς.

Μην δυσκολεύετε τους ανθρώπους να διαγραφούν από τη λίστα email σας. Ο σύνδεσμος για την απεγγραφή θα πρέπει να είναι εμφανώς ορατός σε όλη την αλληλογραφία σας. Αν αποκρύψετε τη σύνδεση, όχι μόνο ορισμένοι πελάτες πιστεύουν ότι κάνετε κάτι αθέμιτο, αλλά μπορεί επίσης να λάβετε παράπονα για ανεπιθύμητα μηνύματα.

Ένας τρόπος για να δείξετε το σεβασμό σας για τους συνδρομητές email σας είναι να τους ζητήσετε να επιβεβαιώσουν τη συνδρομή τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Θα το εκτιμήσουν αν τους ρωτήσετε, μετά από έξι έως εννέα μήνες, αν θέλουν ακόμα να λαμβάνουν τα email σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία για να τους υπενθυμίσετε την αξία που τους παρείχατε τους τελευταίους μήνες.

Χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη γραμματοσειρά στα e-mail σας. Συνειδητοποιήστε ότι δεν υποστηρίζονται όλες οι γραμματοσειρές σε όλους τους υπολογιστές. Χρησιμοποιήστε μια κοινή γραμματοσειρά. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε οτιδήποτε είναι δύσκολο να διαβαστεί ή φαίνεται ιδιαίτερα αντιεπαγγελματικό. Μια κακή γραμματοσειρά μπορεί να κάνει ένα άτομο να απορρίψει τα e-mail σας χωρίς καν να τα διαβάσει.

Βεβαιωθείτε ότι το email σας ταιριάζει με την επωνυμία σας. Είναι σημαντικό για τους πελάτες σας να αναγνωρίζουν αμέσως ποιος τους στέλνει email και ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να συμπεριλάβετε το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας σας σε περίοπτη θέση στο email. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό χρωμάτων που ταιριάζει με αυτόν του ιστότοπού σας για να συνδέσετε περαιτέρω τα δύο μέσα επικοινωνίας.

Θα πρέπει τώρα να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο σίγουροι όταν πρόκειται να δείτε επιτυχία με τον ιστότοπο ή τους ιστότοπούς σας. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι εφαρμόζετε όλες τις γνώσεις που αποκτήσατε σήμερα με αυτοπεποίθηση γιατί όταν το κάνετε αυτό διασκεδάζετε και απλά γίνεστε επιτυχημένοι με ευκολία καθώς προχωράτε.