Κατηγορίες
Οικία

Πώς να αλλάξετε εύκολα μια μπανιέρα

Καθώς οι εποχές αλλάζουν και τα γούστα μας γίνονται λίγο πιο καθορισμένα, πολλοί άνθρωποι βαριούνται να κοιτούν τα ίδια και τα ίδια στο σπίτι τους. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να αναδιαμορφώσουν πλήρως τις κατοικίες τους, αλλά οι περισσότεροι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα έργο βελτίωσης σπιτιού ή λίγα. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Κάθε ακίνητο υπόκειται σε οικοδομικούς κώδικες. ο έμπειρος αγοραστής γης θα ερευνήσει αυτούς τους κωδικούς πολύ πριν κάνει μια αγορά. Χωρίς την κατάλληλη έρευνα, οι απαιτήσεις που επιβάλλονται από τους τοπικούς κώδικες και τους κανονισμούς χωροταξίας μπορεί να αποτελέσουν μια δυσάρεστη έκπληξη στους κατόχους γης που σκοπεύουν να χτίσουν ένα νέο σπίτι ή να βελτιώσουν ένα υπάρχον.

Όσον αφορά τη βελτίωση του σπιτιού, μικρά πράγματα όπως η αντικατάσταση των φίλτρων αέρα του κεντρικού σας ανεμιστήρα είναι απαραίτητα. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για την αποτελεσματικότητα του φυσητήρα, όσο και ως απαραίτητη διαδικασία συντήρησης. Εάν αφήσετε τη σκόνη και τη βρωμιά να μαζευτεί και ακόμη και να παρακάμψει το φίλτρο, θα συγκεντρωθεί στα κινούμενα μέρη του φυσητήρα και τελικά θα προκαλέσει βλάβη.

Πώς να αλλάξετε εύκολα μια μπανιέρα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκάλες και λίγη μπογιά για να γεμίσετε μικροσκοπικές τρύπες στους τοίχους. Το Spackle μπορεί να βρεθεί στο τοπικό κατάστημα οικιακών βελτιώσεων. Μια μικρή αηδία πηγαίνει πολύ μακριά όταν κάνετε αυτά τα έργα. Χρησιμοποιήστε μια καρφίτσα για να ανοίξετε τις πολύ μικρές τρύπες. Αφού στεγνώσει, χρησιμοποιήστε κάτι αρκετά σκληρό για να ξύσετε την περίσσεια και να κάνετε τον τοίχο λείο. Στη συνέχεια, ζωγραφίστε ακριβώς πάνω του. Αυτό θα κάνει τις τρύπες στον τοίχο σας να εξαφανιστούν μέσα σε μια νύχτα!

Σκεφτείτε να ξεκινήσετε τα έργα σας στην κουζίνα. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τους τοίχους με ένα μείγμα νερού και TSP. Θα απαλλαγεί από το λίπος και θα αφαιρέσει επίσης μεγάλο μέρος του χρώματος. Το να βάψετε την κουζίνα σας σε ένα ζεστό ουδέτερο χρώμα, όπως το μαύρισμα, θα σας δώσει μια υπέροχη νέα εμφάνιση.

Προετοιμαστείτε πριν βάψετε. Το βάψιμο των δωματίων στο σπίτι σας μπορεί να προσφέρει ένα νέο λίφτινγκ για λίγο, αν είστε προετοιμασμένοι. Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα σε μια μέρα ή το Σαββατοκύριακο. Να είστε προετοιμασμένοι πριν ξεκινήσετε. Έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεσή σας.

Καθαρίστε το εξωτερικό του σπιτιού σας. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα είναι λίγο TLC εξωτερικά. Κόψτε τους θάμνους και τραβήξτε τα ζιζάνια από το παρτέρι. Προσθέστε λίγο διακοσμητικό φωτισμό τοπίου και βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξωτερικά φωτιστικά είναι σε σωστή λειτουργία.

Όταν προσλαμβάνετε έναν εργολάβο για να εργαστεί σε ένα έργο βελτίωσης σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι έχει τρέχουσα άδεια και ότι έχει ασφάλεια για τους υπαλλήλους του. Αυτό είναι σημαντικό για την προστασία σας, σε περίπτωση που έχετε δικαστική διαμάχη σχετικά με την ποιότητα της εργασίας. Επιπλέον, εάν οι υπάλληλοί του δεν καλύπτονται από την ασφάλισή του, μπορεί να είστε οικονομικά υπεύθυνοι για τυχόν τραυματισμούς που θα υποστεί ένας υπάλληλος, ενώ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις σας.

Πώς να αλλάξετε εύκολα μια μπανιέρα

Πριν ξεκινήσετε το επόμενο έργο βελτίωσης του σπιτιού σας, φροντίστε να εξασφαλίσετε τυχόν άδειες που μπορεί να χρειαστείτε. Οτιδήποτε αφορά ηλεκτρισμό, υδραυλικές ή δομικές εργασίες θα απαιτήσει άδεια. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να λάβετε τα κατάλληλα έγγραφα, μπορεί να είναι χρήσιμο να προσλάβετε έναν γενικό εργολάβο για να σας βοηθήσει.

Εάν ο χώρος του σαλονιού και της τραπεζαρίας σας συνδυάζονται χωρίς πόρτα, ένας πολύ καλός τρόπος για να ορίσετε και τους δύο χώρους και να τους κρατήσετε ξεχωριστούς είναι να βάψετε και τους δύο χώρους με διαφορετικό χρώμα. Το χρώμα χρησιμεύει ως εξαιρετικός διαχωριστής για χώρους και δεν χρειάζεστε πόρτα ή πόρτα για να μπορέσετε να διατηρήσετε τα δύο μέρη να λειτουργούν χωριστά.

Διατηρήστε τα σουπλά και τις λινά χαρτοπετσέτες σας καθαρά, αποθηκεύοντάς τα σε σακούλες με φερμουάρ κατάλληλου μεγέθους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει την τσάντα με μια αιχμηρή τσάντα δηλώνοντας ξεκάθαρα πόσα κομμάτια από το καθένα υπάρχουν μέσα στην τσάντα. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τον αέρα και να σφραγίσετε τις σακούλες όσο πιο επίπεδες γίνεται για να χρησιμοποιήσετε μόνο ελάχιστο χώρο.

Διατηρήστε τα έπιπλά σας ασφαλή από χυμένα ποτά και περιγράμματα φλιτζανιών επιδεικνύοντας σουβέρ. Τα σουβέρ είναι διαθέσιμα σε μυριάδες σχέδια και σίγουρα θα βρείτε ένα που ταιριάζει στα γούστα σας. Τα πιο συνηθισμένα μέρη για να χρησιμοποιήσετε σουβέρ είναι το τελικό τραπέζι του σαλονιού, το τραπεζάκι του καφέ, το κομοδίνο και το τραπέζι της τραπεζαρίας.

Τοποθετήστε πυροσβεστήρες σε πολλά δωμάτια του σπιτιού σας. Οι πυροσβεστήρες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην κουζίνα, αλλά θα ήταν μια σοφή επένδυση για σχεδόν κάθε δωμάτιο. Οι πυρκαγιές μπορούν να ξεσπάσουν στις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, όπου μια καμινάδα περνά μέσα από μια οροφή, και σχεδόν οπουδήποτε. Προετοιμάσου!

Όταν εμφανίζονται ρωγμές στους εσωτερικούς τοίχους ή τις οροφές σας, ζητήστε τους να επιθεωρηθούν από έναν επαγγελματία κατασκευών το συντομότερο δυνατό. Ενώ η πιο πιθανή αιτία τέτοιων ρωγμών είναι μια απλή αστοχία στην τελική επιφάνεια, μπορεί να υποδηλώνουν βαθύτερες, πολύ πιο σοβαρές αιτίες. Δεν θέλετε να βάψετε απαλά πάνω από μια ρωγμή και να το ξεχάσετε όταν στην πραγματικότητα υποδηλώνει τακτοποίηση θεμελίωσης!

Η ενημέρωση μιας παλιάς κουζίνας θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολη όσο η αντικατάσταση του ντουλαπιού. Αυτό μπορεί να γίνει μόνοι σας, αλλά θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει για όλες τις βίδες που συγκρατούν τα υπάρχοντα ντουλάπια σας στη θέση τους. Κόψτε το καλαφάτισμα που το σφραγίζει στον τοίχο πριν τα αφαιρέσετε και θα έχετε μια ωραία λεία επιφάνεια για να τοποθετήσετε τα νέα.

Κάντε μερικές απλές διορθώσεις στο σπίτι σας. Πράγματα όπως οι τσιριχτές πόρτες, τα κολλώδη ντουλάπια ή οι φθαρμένοι αριθμοί διευθύνσεων έχουν πραγματικά αντίκτυπο στον πιθανό αγοραστή. Τους κάνει να αναρωτιούνται για το πώς πραγματικά φροντίζετε το σπίτι και μπορεί να τους κάνει να αναρωτηθούν εάν θέλουν ή όχι να κάνουν μια προσφορά.

Εάν ο σωλήνας αναμονής στο πλυσταριό σας ξεχειλίζει όταν αδειάζει το πλυντήριο ρούχων σας, ελέγξτε για βουλωμένο σωλήνα εξαερισμού (συνήθως στην οροφή σας). Μπορείτε επίσης να τσιμπήσετε τον αγωγό αποχέτευσης, καθώς μικρές κάλτσες ή υπολείμματα τσέπης μπορεί να βγουν από τη ροδέλα και να παγιδευτούν στον σωλήνα. Εάν δεν υπάρχουν βουλώματα, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε το σωληνάκι στήριξης πιο ψηλό ή να το αντικαταστήσετε με έναν φαρδύτερο σωλήνα που μπορεί να χειριστεί την έξοδο του πλυντηρίου σας.

Αυτό που μόλις μάθατε από τις παραπάνω συμβουλές μπορεί να μην είναι τόσο συγκεκριμένο όσο χρειάζεστε για ένα συγκεκριμένο έργο, αλλά θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το πώς πρέπει να προετοιμαστείτε για ένα έργο βελτίωσης σπιτιού. Δεν είναι απλώς κάτι στο οποίο πρέπει να πηδήξεις. Χρησιμοποιήστε αυτά που μάθατε εδώ για να λειτουργήσετε ως οδηγός σας.